Tarifler » Makarna Pilav » Fırında Makarna

 
 
resimKonu
 
 

-    1 paket Fırın Makarna (Ben evde ne varsa onu kullandım...)
-    1 kavanoz Gurvita İlikli Kemik Suyu
-    Süt (İlikli kemik suyuyla karışınca 1 lt olacak kadar...)
-    3 çorba kaşığı un
-    4 adet yumurta
-    200 gr rende mozzarella
-    2 yemek kaşığı tereyağı
-    250 gr dil peyniri veya beyaz peynir
-    1 küçük demet maydanoz
-    1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Makarnaları bol tuzlu suda haşlayın. Süzün. Tepsiye yerleştirin. Dil peyniri rendesi ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Ayrı bir yerde unu tereyağı ile kavurun. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İlikli kemik suyu ile karıştırdığınız sütü yavaş yavaş topak olmamasına dikkat ederek içine katın. Karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra rende mozzarellayı ilave edin ve soğumaya bırakın. İçine 4 yumurtayı kırarak karıştırın. Bu beşamel sosun yarısını makarnaya yedirin. Diğer kalanını da üstüne örtün. Isıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet, şifa olsun...
Bu enfes tarif için Sevgili Selin Kutucular’a teşekkür ederiz.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır