Tarifler » Makarna Pilav » İç Pilav

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:

- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 50 gr dolmalık fıstık
- 50 gr kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1,5 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
Yapılışı:
Pirinci bol tuzlu kaynar suda 20 dakika bekletin ve süzün. Bir tencerede tereyağını eritin ve sıvıyağ ile karıştırın. Yağlar kızınca fıstıkları pembeleştirin. Küp küp doğradığınız soğanlarla beraber kavurun. Yıkadığınız pirinçleri iyice süzdürün, kavurduğunuz malzemeye ilâve edin. Tuzunu ve şekerini koyun. Ayıklayıp suda bekletip iyice süzdüğünüz üzümleri ekleyin. 5 dakika daha çevirin. Pirinç kadar bire bir ilikli kemik suyu koyun. Kaynayınca altını kısın. Suyunu çekince karabiber ve yenibaharı koyun. Üzerini bir bezle kapatıp, ocağı kapatın. 15 dakika demlendirdikten sonra karıştırın ve servis yapın.
Afiyet, şifa olsun.
Bu enfes tarif için Sevgili Selin Kutucular’a teşekkür ederiz.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır