Tarifler » Makarna Pilav » Nohutlu Pirinç Pilavı

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:?
-2 su bardağı Pirinç?
-3 su bardağı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu?
-Tuz?
-3 yemek kaşığı Tereyağı?
-1 su bardağı haşlanmış nohut?
Yapılışı:?
-Pirinci yıkayarak yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün. 
-Tencereye tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra Gurvita İlikli Kemik Suyu’nu, ardından da tuzunu ekleyin. 
-Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. 
-Pilavın üzeri göz göz oluncaya kadar orta, sonra da kısık ateşte pişirin. 
-Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. 10 dakika dinlendirin. 
-Pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır