Tarifler » Sürprizler » Karadutlu Dondurma

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:

-    1 su bardağı karadut püresi
-    2 adet muz püresi
-    1 su bardağı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu
-    200 gram Krema
-    2 yumurta sarısı
Yapılışı:
Kremayı, gurvitayı ve yumurta sarılarını iyice çırpın.Daha sonra ocakta çok kısık ateşte kaynamadan sadece ılıtın ki yumurtalı çiğ kalmasın, aynı zamanda pişmesin.
Kremalı karışımı soğuduktan sonra içine karadut püresi ve muz püresini ekliyoruz.
Hepsini iyice karıştırdıktan sonra tadına bakın gerekirse biraz daha doğal tatlandırıcı ekleyebilirsiniz.
Yayvan bir kaba alıp dondurucuya atın 1 saat sonra çıkarIN, kenarlarından başlayarak çatalla iyice karıştırın üzerine hava almaması için tekrar örtüp dondurucuya geri koyun.
2 saat sonra aynı işlemi tekrar yapın.
İsterseniz bu karıştırma işlemini rondo ile de yapabilirsiniz, her seferinde rondoda karıştırıp tekrar kaba alıp dondurucuya koyabilirsiniz.
Servis için böyle küçük kaplara koymakta hem görsel olarak hem de ikram olarak benim için çok pratik oluyor sizde deneyebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun...

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır