Malzemeler:
4 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı limon Suyu
20 gram yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı Gurvita Sebzeli İlikli Kemik Suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:- Yaş mayayı 1 su bardağı ılık sütte eritin. Tüm malzemeleri derin bir kaba ekleyip yoğurun. Biraz yapışan bir hamur oluncaya kadar su ekleyin.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp ortalama 40-45 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamuru toparlayıp ekmek şekli verdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Üzerine istediğiniz sekilde kesikler atıp un serpin ve ılık bir ortamda yaklaşık 10 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet, şifa olsun...