Yemek ku?ltu?ru?mu?zu?n besleyici miraslarından biri olan ilikli kemik suyu; gerek Tu?rk Mutfag?ı’nda, gerek Du?nya Mutfag?ı’nda lezzettiyle birc?ok yemeg?in go?zdesi oluyor.
“Bu?yu?k bir sog?anı tuz ekleyip zeytinyag?ında soteledim.
I?c?ine 3 dis? sarımsak ekledim.
Zerdec?al, tarc?ın, kis?nis?, kimyon, karabiber, tatlı toz biber ekledim, kokuları iyice c?ıkana dek soteledim, bo?ylece tatlarını zeytinyag?ının ic?ine hapsettim.
Ko?fteleri atıp mu?hu?rledim.
Domates rendesi ve canımın ic?i @gurvita ilikli kemik suyu ekledim, hem de sebzelisinden...
Kapag?ı kapatıp tatları karıs?tırdım.
Kapag?ı ac?ıp sıvıları c?ektirip nefis bir sos haline getirdim.
U?zerine maydanoz veya kis?nis?le servis edebilirsiniz.
Not: I?c?ine erik ve tarc?ın c?ubug?u da atabilirsiniz, c?ok yakıs?ır.”
Afiyet olsun...
Güzel tarif için Nur Anaç’a teşekkür ederiz.