5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi
10.03.2024

5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

Hurmalı Muhallebi Yaparken Hangi Tür Hurma Kullanmalıyım?

Hurmalı muhallebi yaparken, tatlılık ve yumuşaklık için Medine hurması gibi büyük ve etli hurma çeşitlerini kullanabilirsiniz. Medjool hurmaları, doğal olarak tatlıdırlar ve muhallebiye hoş bir kıvam ve lezzet katarlar. Ancak önemli olan hurmaların iyi bir şekilde doğranmış ve çekirdeklerinin çıkarılmış olmasıdır.

Hurmalı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet (50 ml) Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade 

  • 6-7 adet çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış hurma

  • 4 su bardağı süt

  • 2.5 yemek kaşığı buğday nişastası

  • 3.5 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • Vişne (üzeri için)

Adım Adım Hurmalı Muhallebi Tarifi

Nişasta ve Şekeri Karıştırın

4 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye alın. İçine 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası, 3,5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Pişirme

Ocağın altını açın ve karışımı sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ince doğranmış hurmaları ekleyin ve hurmaların muhallebiye güzelce karışması için ara ara karıştırmaya devam edin.

Kolajen Zengini İlikli Kemik Suyu ve Vanilyayı Ekleyin

Muhallebi hala sıcakken içerisine 1 adet Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade ve 1 paket vanilyayı ilave edin. Hızlıca çırpın, böylece ilikli kemik suyu ve vanilya muhallebiye eşit şekilde yayılsın.

Tabaklara Alın

Muhallebiyi servis kaselerine alın. Üzerini vişne veya tercihinize göre başka bir meyve ile süsleyebilirsiniz.

Soğutmaya Bırakın

Hurmalı muhallebiyi soğumaya bırakın. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hurmalı Muhallebiyi Ne Kadar Süre Saklayabilirim?

Hurmalı muhallebiyi hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında saklayarak 2-3 gün muhafaza edebilirsiniz. Ancak en taze ve lezzetli haliyle tüketmek için, hazırladıktan sonra 24 saat içinde tüketmeniz önerilir.

Hurmalı Muhallebiyi Nasıl Daha Besleyici ve Sağlıklı Yapabilirim?

Hurmalı muhallebiyi daha besleyici yapmak için içerisine ilikli kemik suyu ekleyerek protein içeriğini artırabilirsiniz. Ayrıca süt yerine badem sütü ve hindistancevizi sütü gibi bitkisel sütler kullanarak farklı besin değerleri ekleyebilirsiniz. Buğday nişastası yerine keçiboynuzu tozu veya chia tohumları gibi alternatiflerle lif içeriğini artırabilirsiniz. Ayrıca hurmalı muhallebinin üzerine ekleyeceğiniz vişne, ceviz, chia tohumları gibi süslemelerle de ekstra vitamin, mineral ve antioksidan sağlayabilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Sağlığı ve tavuk kolejeninin (tip2) en lezzetli halini gün boyu afiyetle için...

19.03.2024
5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu haftaki konuğumuz hurmalı muhallebi...

10.03.2024
Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk ile 10 dakikada hazırladığımız lebeniye çorbası ile lezzetin tadına varın, şifayı tüm hücrelerinizle yaşayın...

10.03.2024
Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Kolajen vücutta çok bulunan bir proteindir. Kemikleriniz, cildimiz, saçlarımız, kaslarımız, tendonlarımız ve bağ dokumlarımız için ana yapı taşlarından birisidir.

10.03.2024
İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

Kolajen kaynağı olan ilikli kemik suyunun faydaları insanın varoluşundan itibaren bilindiği tahmin ediliyor. 

09.03.2024
Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan geleneksel pideyi ilik yağı ve ilikli kemik suyu ile birleştiriyoruz!  

08.03.2024
Kırmızı Orman Meyveli Smothie Tarifi

Kırmızı Orman Meyveli Smothie Tarifi

İÇECEK

Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez kırmızı orman meyvelerini kolajen zengini ilikli kemik suyuyla birleştiriyoruz. Kırmızı orman meyveli kolajen smoothie tarifimizi sadece 2 dakikada siz de yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

17.01.2024
Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi

Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi

MEZE&EZMELER

Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi Yunan mezesi özellikle yaz aylarında ana yemek öncesi iştah açıcı olarak veya hafif bir yemek alternatifi olarak tercih edilen sağlıklı bir meze türüdür. Gurvita’nın bu tarifinde Akdeniz mutfağının demirbaş mezelerinden olan “közlenmiş biberli Yunan mezesi” yapımına değineceğiz.

17.01.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.