7 Adımda Protein ve Kolajen Zengini Aşure Tarifi

7 Adımda Protein ve Kolajen Zengini Aşure Tarifi

Aşure Yapmanın 3 Basit Püf Noktası

  • Malzemelerin iyice haşlanmış olması gerekir.

  • Aşurenin sürekli karıştırılması, dibine sarmamasını sağlar.

  • Tat ve kıvam dengesi için, malzemelerin oranını ve suyun miktarını iyi ayarlamak önemlidir. Bunun için mümkünse hassas terazi kullanabilirsiniz.

Aşurenin Gaz Yapmaması İçin Ne Yapmalı?

Aşurenin gaz ve hazımsızlık yapmaması için nohut ve fasulye gibi baklagillerin iyi haşlanmalı ve suyu değiştirilmelidir. Ayrıca eser miktarda zencefil, zerdeçal, rezene, anason ve nane gibi baharatlar aşure yedikten sonra sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir.

Aşurenin Koyu Olması İçin Ne Yapmalı?

Aşurenin koyu kıvam alması için, pişirme süresini uzatabilir ve suyunu azaltabilirsiniz. Ayrıca, nişasta veya un gibi kıvam artırıcılar da kullanabilirsiniz.

Aşureye Neden Tuz Konur?

Tuz, aşurenin tat dengesini sağlar ve diğer tatların daha iyi hissedilmesine yardımcı olur. Ancak fazla miktarda kullanıldığında tatlılığı bastırabileceği için, aşure için 1 tutam tuz yeterlidir.

Protein ve Kolajen Zengini Aşure İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday

  • 1 su bardağı kuru fasulye

  • 1 su bardağı nohut

  • 2 yemek kaşığı pirinç

  • 1/2 su bardağı çiğ badem

  • 150 gram kuru kayısı

  • 150 gram kuru incir

  • 150 gram kuru üzüm

  • 3 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağından biraz az fındık

  • 4 litre sıcak su (su azaldıkça eklemek için)

  • 1 tatlı kaşığı karanfil

  • 1 su bardağı sıcak süt

  • 3 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade

  • 1 tutam toz tarçın

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam karabiber

Adım Adım Protein ve Kolajenli Aşure Yapımı

  1. Buğdayı ve pirinci bir gece önceden haşlayın. Nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı ayrı ayrı kaplarda suda bekletin ve sabaha kadar bekletin.

  2. Sabah bu malzemeleri ayrı ayrı haşlayın.

  3. Aşure tenceresine 3 litre su ekleyip kaynatın. Önceden haşladığınız malzemeleri ve kalan 1.5 litre suyu ekleyin.

  4. Karanfili ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

  5. Fındık, sıcak süt, Gurvita İlikli Kemik Suyu, şeker, tarçın ve isteğe bağlı olarak tuz ve karabiber ekleyin. 15-20 dakika daha kaynatın.

  6. Hazır olan aşureyi kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın.

  7. Soğuduktan sonra üzerini süsleyin ve servis tabaklarına alın.

Afiyet olsun!

 

Etiketler: AŞURE TARİFİ
Mayıs 03, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR