KIRMIZI ERİKLİ PELTE TARİFİ

KIRMIZI ERİKLİ PELTE TARİFİ

Pelte Nedir?

Pelte, meyve suyu veya püresi ile şekerin ve kıvam artırıcı maddelerin (genellikle nişasta veya jelatin) pişirilmesiyle hazırlanan ve soğuk servis edilen jöle kıvamında bir tatlıdır. Türk mutfağımızda özellikle yaz aylarında tüketilen pelte, serinletici özelliği ve meyve içeriği sayesinde hem ferahlatıcı hem de besleyici bir seçenektir. Kırmızı erik gibi vitamin ve mineral açısından zengin meyveler kullanıldığında, sağlığa faydalı bir tatlı alternatifi oluşturur.

Ev Yapımı Kırmızı Erikli Pelte İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

  • 4 orta boy kırmızı (anjelik) erik

  • 1 su bardağı su

  • 50 mL Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade

  • 1 su bardağı toz şeker veya bal

  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası

Ev Yapımı Kırmızı Erikli Pelte Tarifi

Erikleri Hazırlayın

Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Daha sonra erikleri rondoda püre haline getirin ve bir tencereye alın.

Pişirmeye Başlangıç

Tencereye su ve şeker (veya bal) ekleyin. Buğday nişastasını biraz su ile karıştırarak tencereye ilave edin. Karışımı sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Kemik Suyunu Ekleyin

Pişirme işlemi sonunda tencereye Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ardından ateşten alın.

Soğutma ve Servis

Hazırladığınız pelteyi kaselere alın. Erikli peltenin üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz; örneğin taze erik dilimleri veya nane yaprakları ile.

 

Etiketler: KIRMIZI ERİKLİ PELTE TARİFİ
Mayıs 02, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR