Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi

Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Tarifi

Yunan Mezesi Nedir?

Yunan mezesi; közlenmiş biberlerin, zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi ve çeşitli baharatlarla zenginleştirildiği ve tuzsuz beyaz peynir ile birleştirilerek pürüzsüz bir kıvama getirildiği bir mezedir. Közlenmiş biberli Yunan mezesi için, tüm malzemeler blender veya mutfak robotundan geçirilir. Sonrasında üzerine iri kırılmış ceviz içi serpilerek servis edilir.

Yunan Mezesi İçin Hangi Malzemeler Gerekli

2 adet közlenmiş biber
50 mL  Gurvita İlikli Kemik Suyu Sebzeli (İlikli kemik suyu, mezenize lezzet katmakla kalmayacak aynı zamanda mezenizi protein ve lif açısından zenginleştirecektir.)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram tuzsuz beyaz peynir
3-4 damla limon suyu
1 yemek kaşığı Gurvita Organik Elma Sirkesi
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Üzeri için ceviz içi (opsiyonel)

 

Adım Adım Ev Yapımı Yunan Mezesi Tarifi

Biberleri Hazırlayın

Közlenmiş biberleri kabuklarından ayırın ve küçük parçalar halinde kıyın.
 

Malzemeleri Bir Araya Getirin ve Karıştırın

Biberleri, Gurvita İlikli Kemik Suyunu, zeytinyağını, beyaz peyniri, limon suyunu, Gurvita Organik Elma Sirkesini, pul biberi, kırmızı toz biberi, kekiki ve tuzu blender’ınıza alın.
 

Blender’da Püre Haline Getirin


Meze karışımınızı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blender’da veya mutfak robotunda karıştırın.

Mezenizi Servis Edin

Hazırlanan meze karışımını bir servis tabağına alın. Üzerine iri kırılmış ceviz içini serpiştirin. Afiyet olsun!

Közlenmiş Biberli Yunan Mezesinin Saganaki ve Skordalia’dan Farkları
 

Farklar Közlenmiş Biberli Yunan Mezesi Skordalia Saganaki
Ana Malzeme Közlenmiş biber, beyaz peynir Patates, sarımsak Kefalograviera veya hellim peyniri
Yan Malzemele Zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, baharatlar Zeytinyağı, limon suyu, tuz, biber Un, zeytinyağı, limon dilimleri
Hazırlanış Yöntemi Bütün malzemeler karıştırılıp püre haline getirilir Patates ezilir, sarımsak ve diğer malzemelerle karıştırılır Peynir unlanıp, zeytinyağında kızartılır
Servis Şekli Soğuk veya oda sıcaklığında, ekmekle birlikte Soğuk veya ılık, ekmek veya sebzelerle Sıcak, limon sıkılarak
Tat Tatlı közlenmiş biber ve tuzlu peynirin karışımı Sarımsaklı ve kremsi patates ezmesi Çıtır dış yüzey, yumuşak iç peynir
Tüketimi Aperitif veya ana yemek yanında meze Balık yemeklerinin yanında veya ekmekle meze Aperitif olarak veya ana yemek öncesi
Etiketler: YUNAN MEZESİ TARİFİ
Mayıs 02, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR