Yunan mezesi; közlenmiş biberlerin, zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi ve çeşitli baharatlarla zenginleştirildiği ve tuzsuz beyaz peynir ile birleştirilerek pürüzsüz bir kıvama getirildiği bir mezedir. Közlenmiş biberli Yunan mezesi için, tüm malzemeler blender veya mutfak robotundan geçirilir. Sonrasında üzerine iri kırılmış ceviz içi serpilerek servis edilir.
Közlenmiş biberleri kabuklarından ayırın ve küçük parçalar halinde kıyın.
Biberleri, Gurvita İlikli Kemik Suyunu, zeytinyağını, beyaz peyniri, limon suyunu, Gurvita Organik Elma Sirkesini, pul biberi, kırmızı toz biberi, kekiki ve tuzu blender’ınıza alın.
Meze karışımınızı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blender’da veya mutfak robotunda karıştırın.
Hazırlanan meze karışımını bir servis tabağına alın. Üzerine iri kırılmış ceviz içini serpiştirin. Afiyet olsun! Közlenmiş Biberli Yunan Mezesinin Saganaki ve Skordalia’dan Farkları:
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.