Kolajen Zengini Enginar Çorbası Tarifi
13.06.2023

Kolajen Zengini Enginar Çorbası Tarifi

 

Gurvita’nın sağlıklı çorba tarifleri serisinde bu hafta spot ışıklarımızı enginar çorbasına tutuyoruz. Bu tarifimizde 3 basit adımda nasıl kolajen zengini ilikli kemik sulu enginar çorbası yapılabileceğini anlatacağız.

Enginar Çorbası İçin Hangi Malzemeler Gerekli

  • 4 adet enginar

  • 1 adet soğan

  • 1 adet havuç

  • 1 adet patates

  • 2 diş sarımsak

  • 1/4 çay kaşığı karabiber

  • 1.5 çay kaşığı tuz

  • 4 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 3 su bardağı kaynar su

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 100 gram krema

Enginar Çorbasının Üzeri İçin Neler Gerekli?

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ

  • 1 tatlı kaşığı haşlanmış bezelye

  • 1 çay kaşığı dereotu

  • 1/4 çay kaşığı beyaz biber

3 Kolay Adımda Kolajen Zengini Enginar Çorbası Yapımı

Sebzeleri Soteleyin

Zeytinyağı bir tencerede ısıtarak üzerine ince doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte soteleyin. Ardından doğranmış havuçları, enginarları, patatesi ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Biraz sonra tuz ve karabiber de ekleyip karıştırarak sebzeleri sotelemeye devam edin.

Çorbayı Hazırlayın

İlikli kemik suyunu ve kaynar suyu tenceredeki sotenin üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ardından, pişen sebzeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirin.

Krema İlavesi

Çorbaya krema ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ardından enginar çorbanızı servis kaselerine alın. Her kase çorbanın üzerinde biraz zeytinyağ gezdirin. Üzerini haşlanmış bezelye, doğranmış dereotu ve biraz beyaz biber ile süsleyin.

Afiyet olsun!

Enginar, Pişirmeden Önce Haşlanır mı?

Enginar genellikle pişirmeden önce haşlanır. Enginarın daha yumuşak ve yenilebilir bir kıvam alması için pişirmeden haşlanması tavsiye edilmektedir.

Enginar Nasıl Yenirse Daha Faydalı Olur?

Enginarın besin değerlerinden en iyi şekilde yararlanmak için genellikle haşlanarak yenmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü enginar kızartılarak pişirildiğinde kalori ve yağ içeriği artmakta; sahip olduğu besin değeri ise haşlanmaya kıyasla azalmaktadır.

Enginar Piştikten Sonra Kaç Gün Dayanır?

Pişmiş enginar, hava geçirmez bir kapta buzdolabında yaklaşık 3-5 gün taze kalabilir. Dondurucuda ise birkaç ay süreyle saklanabilir.

Enginarın Yanına Ne İyi Gider?

Enginarın yanına en çok zeytinyağı ve limon suyu yakışmaktadır. Ayrıca peynir, kaşar, pastırma, sosis, salam ve diğer sebzelerle yapılan salatalar da enginar için leziz eşlikçilerdir. Aynı şekilde karides ve balık da enginarla güzel gitmektedir.

Enginara Hangi Baharat Yakışır?

Enginar; taze limon suyu, sarımsak, maydanoz, dereotu, kekik, biberiye, felseğen ve karabiber ile birlikte güzel gitmektedir.

 

 

Blog Son Eklenenler
Tavuk Suyunun Faydaları

Tavuk Suyunun Faydaları

Tip 2 kolajenini yüksek seviyede içeren tavuk suyuunun kanıt temelli faydalarını sizlerle paylaşıyoruz…  

TARİF
14.05.2024
6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

Bu benzersiz ve sağlıklı dondurma tarifi, Fıstıklı Çikolatalı Dondurma, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve ailenizin bayılacağı bir tatlıdır. İçeriğinde yer alan doğal malzemeler ve Gurvita İlikli Kemik Suyu ile hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Yaz yaklaşırken çok seveceğinizi tahmin ediyoruz…

TARİF
07.05.2024
Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Sağlığı ve tavuk kolejeninin (tip2) en lezzetli halini gün boyu afiyetle için...

TARİF
19.03.2024
5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu haftaki konuğumuz hurmalı muhallebi...

TARİF
10.03.2024
Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk ile 10 dakikada hazırladığımız lebeniye çorbası ile lezzetin tadına varın, şifayı tüm hücrelerinizle yaşayın...

TARİF
10.03.2024
Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Kolajen vücutta çok bulunan bir proteindir. Kemikleriniz, cildimiz, saçlarımız, kaslarımız, tendonlarımız ve bağ dokumlarımız için ana yapı taşlarından birisidir.

TARİF
10.03.2024
İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

Kolajen kaynağı olan ilikli kemik suyunun faydaları insanın varoluşundan itibaren bilindiği tahmin ediliyor. 

TARİF
09.03.2024
Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan geleneksel pideyi ilik yağı ve ilikli kemik suyu ile birleştiriyoruz!  

TARİF
08.03.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.