Tarifler » Etli Yemekler » Fırında Soyalı Ballı Kuzu Kol

 
 
resimKonu
 
 

Malzemeler:
-    1 adet Kuzu Kolu (kemikli bir şekilde 4 parçaya bölünecek, benim etim kuzu kol ve but karışıktı ama tavsiyem sırf koldan olması. Bu aylarda kuzunun her şekli güzel ama genel kural kuzunun kolunu tercih etmek olmalı...)
-    1 çay bardağı Soya Sosu
-    4 su bardağı Su
-    1 küçük kavanoz Gurvita İlikli Kemik Suyu
-    1 çorba kaşığı Bal
-    1 tatlı kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Fırına dayanıklı derin bir kaba etleri koyun. Diğer malzemeyi de bir başka çanakta karıştırarak üzerine dökün. Bu karışım etlerin üzerine çıkmalı. Arada çevirerek buzdolabında 3 saat kadar bekletin. (Ben bir gün beklettim.)
Fırını 150 derecede ısıtın. Fırın kabının üzerini fırın kağıdı ile sıkıca kapatın. Daha sonra üstünü bir de folyo ile kaplayın ve fırınlayın. Her fırında değişik süre olabilir ama ortalama 3 saatte pişecektir. Pişmesi öyle olmalı ki, kemikler etten ayrılmalı.
Kapta bir miktar su kalacak. O suyu geniş bir tavaya alın. Bu arada etler fırında üstü açık bir şekilde kalsın. Bu sırada tavadaki suyun içine 50 gram tereyağı koyun ve yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıkça koyulaşacak ve üzeri boncuk boncuk olacak. İşlem sırasında tavayı ara ara sallayın.
Koyulaşan sosu fırından çıkarttığınız etlerin üzerine dökün ve servis edin.
Afiyet, şifa olsun...
Bu enfes tarif için Sevgili Selin Kutucular’a teşekkür ederiz.

Yorumlar

 
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır