Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi
10.03.2024

Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Lebeniye Çorbası Nedir?

Arapça dilinde yoğurt anlamına gelen leben kelimesinden gelen bu çorba, aslında bildiğimiz yoğurt çorbasının bir türüdür.  Bölgesine göre bu çorbaya farklı isimler de verilir. Mardin "çoban çorbası"; Kiliste kel lebeniye ve köfteli lebeniye çeşitleri yapılır. Geleneksel Osmanlı mutfağında ise lebeniye aşı olarak bilinir. Genellikle de Gaziantep mutfağının bir çorbasıdır. 

Tavuklu Lebeniye Çorbası için Hangi Malzemeler Gerekir?

-1/2 çay bardağı pirinç
-2 su bardağı haşlanmış nohut
-1 kavanoz Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk 660ML
-4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
-1 adet limon
-2 yemek kaşığı un
-6-8 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-1 litre su
-Tuz
-Karabiber.

Adım Adım Lebeniye Çorbası Yapımı

Bir tencereye 1 lt su ve pirinci koyun, pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini elde edelim. 
Pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ekleyin ve hızlıca çırpın.

Daha önce haşlanmış olan nohutları ve Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk 660ml’i ekleyip karıştırın tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte pişirin.

Çorbanın Yağını Hazırlayın

Bir sos tenceresinde 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek ateşte kızdırın, kızan ateşe naneyi ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

Naneli yağı çorbaya ekleyip karıştırın veya sadece üzerine ekleyebilirsiniz...

Gaziantep usulü Tavuklu Lebeniye Çorbanız hazır..

Afiyet olsun…

 

 

 

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.