Arapça dilinde yoğurt anlamına gelen leben kelimesinden gelen bu çorba, aslında bildiğimiz yoğurt çorbasının bir türüdür. Bölgesine göre bu çorbaya farklı isimler de verilir. Mardin "çoban çorbası"; Kiliste kel lebeniye ve köfteli lebeniye çeşitleri yapılır. Geleneksel Osmanlı mutfağında ise lebeniye aşı olarak bilinir. Genellikle de Gaziantep mutfağının bir çorbasıdır.
-1/2 çay bardağı pirinç
-2 su bardağı haşlanmış nohut
-1 kavanoz Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk 660ML
-4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
-1 adet limon
-2 yemek kaşığı un
-6-8 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-1 litre su
-Tuz
-Karabiber.
Bir tencereye 1 lt su ve pirinci koyun, pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini elde edelim.
Pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ekleyin ve hızlıca çırpın.
Daha önce haşlanmış olan nohutları ve Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk 660ml’i ekleyip karıştırın tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Bir sos tenceresinde 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek ateşte kızdırın, kızan ateşe naneyi ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Naneli yağı çorbaya ekleyip karıştırın veya sadece üzerine ekleyebilirsiniz...
Gaziantep usulü Tavuklu Lebeniye Çorbanız hazır..
Afiyet olsun…