5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi
10.03.2024

5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

Hurmalı Muhallebi Yaparken Hangi Tür Hurma Kullanmalıyım?

Hurmalı muhallebi yaparken, tatlılık ve yumuşaklık için Medine hurması gibi büyük ve etli hurma çeşitlerini kullanabilirsiniz. Medjool hurmaları, doğal olarak tatlıdırlar ve muhallebiye hoş bir kıvam ve lezzet katarlar. Ancak önemli olan hurmaların iyi bir şekilde doğranmış ve çekirdeklerinin çıkarılmış olmasıdır.

Hurmalı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet (50 ml) Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade 

  • 6-7 adet çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış hurma

  • 4 su bardağı süt

  • 2.5 yemek kaşığı buğday nişastası

  • 3.5 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 paket vanilya

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • Vişne (üzeri için)

Adım Adım Hurmalı Muhallebi Tarifi

Nişasta ve Şekeri Karıştırın

4 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye alın. İçine 2,5 yemek kaşığı buğday nişastası, 3,5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçını ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Pişirme

Ocağın altını açın ve karışımı sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ince doğranmış hurmaları ekleyin ve hurmaların muhallebiye güzelce karışması için ara ara karıştırmaya devam edin.

Kolajen Zengini İlikli Kemik Suyu ve Vanilyayı Ekleyin

Muhallebi hala sıcakken içerisine 1 adet Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade ve 1 paket vanilyayı ilave edin. Hızlıca çırpın, böylece ilikli kemik suyu ve vanilya muhallebiye eşit şekilde yayılsın.

Tabaklara Alın

Muhallebiyi servis kaselerine alın. Üzerini vişne veya tercihinize göre başka bir meyve ile süsleyebilirsiniz.

Soğutmaya Bırakın

Hurmalı muhallebiyi soğumaya bırakın. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hurmalı Muhallebiyi Ne Kadar Süre Saklayabilirim?

Hurmalı muhallebiyi hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında saklayarak 2-3 gün muhafaza edebilirsiniz. Ancak en taze ve lezzetli haliyle tüketmek için, hazırladıktan sonra 24 saat içinde tüketmeniz önerilir.

Hurmalı Muhallebiyi Nasıl Daha Besleyici ve Sağlıklı Yapabilirim?

Hurmalı muhallebiyi daha besleyici yapmak için içerisine ilikli kemik suyu ekleyerek protein içeriğini artırabilirsiniz. Ayrıca süt yerine badem sütü ve hindistancevizi sütü gibi bitkisel sütler kullanarak farklı besin değerleri ekleyebilirsiniz. Buğday nişastası yerine keçiboynuzu tozu veya chia tohumları gibi alternatiflerle lif içeriğini artırabilirsiniz. Ayrıca hurmalı muhallebinin üzerine ekleyeceğiniz vişne, ceviz, chia tohumları gibi süslemelerle de ekstra vitamin, mineral ve antioksidan sağlayabilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.