Kırmızı Orman Meyveli Smothie Tarifi
17.01.2024

Kırmızı Orman Meyveli Smothie Tarifi

Kırmızı Orman Meyveleri Nelerdir?

Kırmızı orman meyveleri arasında çilek, ahududu, böğürtlen ve yaban mersini gibi meyveler vardır. Bu meyveler, ormanlık alanlarda doğal olarak yetişebilen ve kırmızı renk spektrumunda olan meyvelerdir. Antioksidanlar açısından zengin olmalarıyla bilinirler.

Kırmızı Meyveler Nasıl Saklanır?

Kırmızı meyveler, nemden etkilenebilecekleri ve kolayca bozulabilecekleri için dikkatli saklanmalıdır. Meyveleri yıkamadan, hava alabilen kaplarda buzdolabının sebze bölmesinde saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız, meyveleri tek kat halinde bir tepsiye yayarak dondurabilir ve hava geçirmez kaplara aktararak dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kırmızı Meyvelerde Hangi Vitaminler Var?

Kırmızı meyveler C vitamini ve K vitamini olmak üzere birçok farklı vitamin açısından zengindirler. Ayrıca antioksidan ve ana mineraller açısından da yüksektirler. Çilek ve ahududu folat ve manganez gibi önemli mineraller içerirken, yaban mersini ise antosiyaninler gibi güçlü antioksidanlar barındırır.

Kırmızı Orman Meyveli Smoothie İçin Gerekli Malzemeler

  • Kıvam için 1 adet soyulmuş ve dilimlenmiş muz. 

  • 1 su bardağı dolusu çilek, ahududu, böğürtlen ve yaban mersini gibi kırmızı meyveler

  • 50 mL Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade: 50 ml

  • ½ su bardağı süt


Adım Adım Kırmızı Orman Meyveli Smoothie Tarifi

Meyveleri Hazırlayın

Muzu dilimleyin ve kırmızı meyveleri yıkayın.

Karıştırma İşlemi

Muzu, karışık kırmızı meyveleri, Gurvita İlikli Kemik Suyunu ve sütü blendera alın.

Blenderı Çalıştırın

Tüm malzemeleri yüksek hızda pürüzsüz olana kadar blend edin. Eğer smoothie çok koyu olursa, kıvamını ayarlamak için biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz.

Servise Geçin

Hazırladığınız smoothie'yi büyük bir bardağa dökerek servis edin.



Blog Son Eklenenler

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
Tavuk Suyunun Faydaları

Tavuk Suyunun Faydaları

Faydalı Bilgiler

Arkeolojik kaynaklara göre eski çağlarda suyun kaynatılabileceğini keşfeden insanlar, bu keşfin hemen ardından kümes hayvanlarının etlerini kaynatarak pişirmişlerdir. Bu sebeple tarihte bilinen en eski besinlerden biri olan Tavuk Suyu ve yemekleri, geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak tüketilirken aynı zamanda orta çağ döneminde ‘’Ruh İyileştirici’’ mucize olarak da adlandırılıyordu.  

TARİF
14.05.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.