Kırmızı orman meyveleri arasında çilek, ahududu, böğürtlen ve yaban mersini gibi meyveler vardır. Bu meyveler, ormanlık alanlarda doğal olarak yetişebilen ve kırmızı renk spektrumunda olan meyvelerdir. Antioksidanlar açısından zengin olmalarıyla bilinirler.
Kırmızı meyveler, nemden etkilenebilecekleri ve kolayca bozulabilecekleri için dikkatli saklanmalıdır. Meyveleri yıkamadan, hava alabilen kaplarda buzdolabının sebze bölmesinde saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız, meyveleri tek kat halinde bir tepsiye yayarak dondurabilir ve hava geçirmez kaplara aktararak dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kırmızı meyveler C vitamini ve K vitamini olmak üzere birçok farklı vitamin açısından zengindirler. Ayrıca antioksidan ve ana mineraller açısından da yüksektirler. Çilek ve ahududu folat ve manganez gibi önemli mineraller içerirken, yaban mersini ise antosiyaninler gibi güçlü antioksidanlar barındırır.
Kıvam için 1 adet soyulmuş ve dilimlenmiş muz.
1 su bardağı dolusu çilek, ahududu, böğürtlen ve yaban mersini gibi kırmızı meyveler
50 mL Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade: 50 ml
½ su bardağı süt
Muzu dilimleyin ve kırmızı meyveleri yıkayın.
Muzu, karışık kırmızı meyveleri, Gurvita İlikli Kemik Suyunu ve sütü blendera alın.
Tüm malzemeleri yüksek hızda pürüzsüz olana kadar blend edin. Eğer smoothie çok koyu olursa, kıvamını ayarlamak için biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız smoothie'yi büyük bir bardağa dökerek servis edin.