Malzemeler:- 1 bağ Kuşkonmaz (400 gram kadar...)
- 2 çorba kaşığı Zeytinyağı (Aynı miktarda tereyağı da olabilir.)
- 1 büyük Kuru Soğan
- 1 büyük Patates
- 3 su bardağı Kaynar Su
- 1 bardak Gurvita İlikli Kemik Suyu
- Yarım çay kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber
- 1 çay kaşığı Tuz
- 2 çorba kaşığı Yoğurt ve Krema
- 1 tutam ince kesilmiş Dere Otu
Yapılışı:
- Kuşkonmazların altından 2 cm’lik bölümü kesip atın. Alt yarısını sebze soyacağı ile soyun. Yıkayıp 2-3 cm’lik dilimler halinde bıçakla kesin.
- Çorba tenceresine zeytinyağını alın, orta ateşte ısınınca yemeklik doğranmış soğanları ilave edip 2-3 dakika kavurun.
- Kaynar suyu ve küçük küp küp kesilmiş patatesleri ekleyip , tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağı kapatarak yaklaşık 15 dakika pişirin , son olarak kemik suyu ve kesilmiş kuşkonmazları da ekleyip bir 15 dakika daha pişirin (kuşkonmaz çabuk pişen bir sebze olduğundan yeşil rengini korumaya dikkat edin).
- Çorbayı el blendırı ile püre haline getirip süzme yoğurt veya krema ile dereotu serperek servis edin.
Afiyet şifa olsun...
Servis: 4 Kişilik
Hazırlama ve Pişirme Süresi: 35-40 Dakika
Bu enfes tarif için Göneş Kara’ya çok teşekkürler…