Kelle Paça Çorbasının Faydaları
19.09.2024

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu. 

KELLE PAÇA ÇORBASININ FAYDALARI NELERDİR?

Kolajen;

Kelle Paça Çorbası, kolajen üretimine sağladığı katkıyla cildinizin esnekliğini korumasını destekler. Cildinizin nem dengesini korur, kırışıklıkları azaltır ve daha genç bir görünüm sağlar.

Kemik ve Eklem Sağlığı;

Kelle Paça ve Paça Çorbaları, Çocuklarınızın kemik gelişimini destekler. İçeriğinde yer alan kolajen, magnezyum ve kalsiyum kemik sağlığınızın korunmasına ve kemik erimesinin engellenmesine destek sağlar. Bağ dokusunu güçlendirerek olası dejeneratif eklem rahatsızlıklarınıza iyi gelir

Bağışıklık sistemi;

Kelle Paça Çorbası, içerdiği antioksidan sayesinde bağışıklığınızı güçlendirerek soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korunmanıza yardımcı olur.

Hangi Hayvanları Kullanıyoruz?

İlikli Kemik Sularımızı üretirken iyi tarım ve hayvancılık politikalarının uygulandığı özel çiftliklerden temin ettiğimiz sağlıklı, genç kuzu ve danaları kullanıyoruz. 

Nasıl Kullanabilirsiniz?

Bol kuzu kelle eti, dana dil, dana yanak ve ayak paça kullanarak ürettiğimiz Gurvita Kelle Paça ve Paça Çorbalarımızı açıp ısıtarak doğrudan yada terbiye ile hazırlayarak tüketebilirsiniz.

Daha Çok Okumak İçin:

https://www.medicalpark.com.tr/kelle-paca-corbasi-faydalari/hg-4563#:~:text=%C4%B0%C3%A7eri%C4%9Finde%20yer%20alan%20kolajen%2C%20kalsiyum,dejeneratif%20eklem%20rahats%C4%B1zl%C4%B1klar%C4%B1na%20iyi%20gelir.

 

Blog Son Eklenenler

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
Tavuk Suyunun Faydaları

Tavuk Suyunun Faydaları

Faydalı Bilgiler

Arkeolojik kaynaklara göre eski çağlarda suyun kaynatılabileceğini keşfeden insanlar, bu keşfin hemen ardından kümes hayvanlarının etlerini kaynatarak pişirmişlerdir. Bu sebeple tarihte bilinen en eski besinlerden biri olan Tavuk Suyu ve yemekleri, geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak tüketilirken aynı zamanda orta çağ döneminde ‘’Ruh İyileştirici’’ mucize olarak da adlandırılıyordu.  

TARİF
14.05.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.