6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi
07.05.2024

6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

Bu benzersiz ve sağlıklı dondurma tarifi, Fıstıklı Çikolatalı Dondurma, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve ailenizin bayılacağı bir tatlıdır. İçeriğinde yer alan doğal malzemeler ve Gurvita İlikli Kemik Suyu ile hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Yaz yaklaşırken çok seveceğinizi tahmin ediyoruz…

Malzemeler:

100 gr tuzsuz yerfıstığı ezmesi (şeker ilavesiz)

100 gr %60 bitter çikolata

1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu

1 olgun muz

5 adet çekirdeği çıkarılmış hurma

320 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu

3 yemek kaşığı yoğurt

50 gr yaban mersini

1 dal lavanta

 

Fıstık Ezmesi Yapın

Rondoya yer fıstıklarını ekleyin ve yağları çıkana kadar yüksek devirde çekin. Bu işlem, fıstık ezmesinin kıvamını ve tadını artıracaktır.

Meyve Püresini Tamamlayın

Muzu ve hurmaları rondoya ekleyin. İkisini de pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu karışım, dondurmanızın temelini oluşturacak.

Çikolata ve Keçiboynuzu Karışımını Hazırlayın

Bitter çikolatayı ben mari usulü eritin. Eriyen çikolataya keçiboynuzu ununu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bu karışımı muz ve hurma püresine ekleyin.

Kolajen Ekleyin

Dolaptan çıkardığınız Gurvita İlikli Kemik Suyunu çikolatalı karışıma yavaşça ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Dondurma Kalıbına Dökün

Hazırladığınız karışımı dondurma kalıplarına dökün. Karışımın üzerine küçük boşluklar bırakın ki sonraki adımda meyve püresini ekleyebilesiniz.

Üst Katman için Meyve Püresi

Yoğurt, yaban mersini ve lavanta çiçeklerini rondoda püre haline getirin. Bu meyve püresini dondurma kalıplarındaki karışımın üzerine kaşık kaşık dökün ve kürdan yardımıyla hafifçe karıştırarak marmer efekti oluşturun.

Son Dokunuş ve Dondurma

Elinizde varsa birkaç dal lavantayı dondurmanın üzerine dekoratif olarak yerleştirin. Dondurma kalıplarını en az 2 saat boyunca dondurucuda bekletin.

Dondurmanız hazır olduğunda, kalıplardan çıkarın ve afiyetle tüketin.

 

Bu tarifi adım adım takip ederek, evde sağlıklı ve lezzetli bir dondurma yapabilirsiniz. İçeriğinizi daha da zenginleştirmek için ek malzemeler ve süslemelerle kendi versiyonunuzu yaratabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.