1 ajda çay bardağı ılık su
1 ajda çay bardağı ılık süt
Yarım ajda çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
5 çay bardağı un
1 adet ince kıyılmış soğan
300 gram kıyma
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Sarımsaklı yoğurt
3 kaşık zeytinyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
Kıyılmış maydanoz
Tüm hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın ve en az 5 dakika boyunca yoğurun. Ardından hamuru streç film ile örterek 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın.
Bir tavada zeytinyağı ile soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ardından harcı soğumaya alın.
İlk olarak; mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ardından her bir parçayı avucunuzda açın ve bir kaşık kıymalı harç koyduktan sonra kapatın.
Kapama adımı bitince bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve tepside 20 dakika kadar dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında kapamaların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine kaynar ilikli kemik suyu gezdirin.
Evde Manisa Alaşehir kapaması yapmak bu kadar basit! Sarımsaklı süzme yoğurt, biberli yağ ve maydanoz ile birlikte servis tabaklarına alabilirsiniz.
Afiyet olsun!