7 Adımda Protein ve Kolajen Zengini Aşure Tarifi
12.06.2023

7 Adımda Protein ve Kolajen Zengini Aşure Tarifi

Gurvita yemek tarifleri bu haftaki konuğumuz protein ve kolajen zengini aşure! Vakit kaybetmeden ilikli kemik sulu aşure tarifimize geçelim.

Aşure Yapmanın 3 Basit Püf Noktası

  • Malzemelerin iyice haşlanmış olması gerekir.

  • Aşurenin sürekli karıştırılması, dibine sarmamasını sağlar.

  • Tat ve kıvam dengesi için, malzemelerin oranını ve suyun miktarını iyi ayarlamak önemlidir. Bunun için mümkünse hassas terazi kullanabilirsiniz.

Aşurenin Gaz Yapmaması İçin Ne Yapmalı?

Aşurenin gaz ve hazımsızlık yapmaması için nohut ve fasulye gibi baklagillerin iyi haşlanmalı ve suyu değiştirilmelidir. Ayrıca eser miktarda zencefil, zerdeçal, rezene, anason ve nane gibi baharatlar aşure yedikten sonra sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir.

Aşurenin Koyu Olması İçin Ne Yapmalı?

Aşurenin koyu kıvam alması için, pişirme süresini uzatabilir ve suyunu azaltabilirsiniz. Ayrıca, nişasta veya un gibi kıvam artırıcılar da kullanabilirsiniz.

Aşureye Neden Tuz Konur?

Tuz, aşurenin tat dengesini sağlar ve diğer tatların daha iyi hissedilmesine yardımcı olur. Ancak fazla miktarda kullanıldığında tatlılığı bastırabileceği için, aşure için 1 tutam tuz yeterlidir.

Protein ve Kolajen Zengini Aşure İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday

  • 1 su bardağı kuru fasulye

  • 1 su bardağı nohut

  • 2 yemek kaşığı pirinç

  • 1/2 su bardağı çiğ badem

  • 150 gram kuru kayısı

  • 150 gram kuru incir

  • 150 gram kuru üzüm

  • 3 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağından biraz az fındık

  • 4 litre sıcak su (su azaldıkça eklemek için)

  • 1 tatlı kaşığı karanfil

  • 1 su bardağı sıcak süt

  • 3 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade

  • 1 tutam toz tarçın

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam karabiber

Adım Adım Protein ve Kolajenli Aşure Yapımı

  1. Buğdayı ve pirinci bir gece önceden haşlayın. Nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı ayrı ayrı kaplarda suda bekletin ve sabaha kadar bekletin.

  2. Sabah bu malzemeleri ayrı ayrı haşlayın.

  3. Aşure tenceresine 3 litre su ekleyip kaynatın. Önceden haşladığınız malzemeleri ve kalan 1.5 litre suyu ekleyin.

  4. Karanfili ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

  5. Fındık, sıcak süt, Gurvita İlikli Kemik Suyu, şeker, tarçın ve isteğe bağlı olarak tuz ve karabiber ekleyin. 15-20 dakika daha kaynatın.

  6. Hazır olan aşureyi kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın.

  7. Soğuduktan sonra üzerini süsleyin ve servis tabaklarına alın.

Afiyet olsun!

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.