Gurvita’nın çorba tarifleri serisinde bu kez bağışıklık sisteminizde adeta domino etkisi yapacak roket gibi bir bağışıklık çorbasıyla karşınızdayız.
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (7-8 parçaya doğranmış)
1 adet kapya biber (doğranmış)
1 adet mor havuç (doğranmış)
3 diş sarımsak
2 orta boy pancar
1 orta boy patates (daha sağlıklı olmasını istiyorsanız patates yerine 2 yemek kaşığı yulaf unu kullanabilirsiniz)
1 dolu tatlı kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı Gurvita Sebzeli İlikli Kemik Suyu
5-6 su bardağı kaynar su
Soğan, havuç, biber, pancar, sarımsak ve patatesi büyük parçalar halinde doğrayın. Eğer patates yerine yulaf unu kullanacaksanız, unu pişirme aşamasında eklemelisiniz.
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Sonra ilk olarak soğan ve sarımsakları ekleyip 2 dakika soteleyin. Ardından sırasıyla biber ve havuçları ekleyerek her seferinde 2 dakika daha soteleyin. Son olarak pancar ve patatesi de ekleyerek tüm sebzeleri 1-2 dakika daha soteleyin.
Sotenizin üzerine zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyin. Ardından kaynar suyu, Gurvita Sebzeli İlikli Kemik Suyu'yla birlikte tencereye dökün ve iyice karıştırın. Tüm malzemeleri kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşadığında çatal testi yaparak kontrol edin.
Sebzeler iyice yumuşadığında çorbayı ocaktan alın. Ardından el blendırı kullanarak tenceredeki çorbayı püre haline getirin.
Afiyet olsun!
Not: Çorbayı kaseleri aldıktan sonra üzerini biraz zeytinyağı, haşlanmış bezelye, doğranmış dereotu ve bir tutam beyaz biber ile süsleyebilirsiniz.
Bağışıklık çorbamız içerdiği zerdeçal, sarımsak ve sebzeli kemik suyu gibi güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip malzemelerle doludur. Örneğin zerdeçal, içindeki kurkumin sayesinde doğal bir antiinflamatuar işlevi görmektedir. Sarımsak ise, allicin içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kemik suyu ise sahip olduğu protein ve kolajen sayesinde eklem sağlığını ve genel bağışıklık sistemini güçlendirir.
Pancar ve mor havuç yüksek antioksidan seviyelerine sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirirler. Pancar ayrıca nitrat açısından zengin olduğu için kan dolaşımını iyileştirir. Mor havuç ise beta-karoten açısından zengin olduğu için göz sağlığına ve bağışıklığa iyi gelir.