Çelik Gibi Bağışıklık Veren Mevsim Renkli Bağışıklık Çorbası Tarifi
12.06.2023

Çelik Gibi Bağışıklık Veren Mevsim Renkli Bağışıklık Çorbası Tarifi

Gurvita’nın çorba tarifleri serisinde bu kez bağışıklık sisteminizde adeta domino etkisi yapacak roket gibi bir bağışıklık çorbasıyla karşınızdayız. 

Bağışıklık Güçlendirici Vitamin ve Kolajen Deposu Bağışıklık Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet soğan (7-8 parçaya doğranmış)

  • 1 adet kapya biber (doğranmış)

  • 1 adet mor havuç (doğranmış)

  • 3 diş sarımsak

  • 2 orta boy pancar

  • 1 orta boy patates (daha sağlıklı olmasını istiyorsanız patates yerine 2 yemek kaşığı yulaf unu kullanabilirsiniz)

  • 1 dolu tatlı kaşığı zerdeçal

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 3 yemek kaşığı Gurvita Sebzeli İlikli Kemik Suyu

  • 5-6 su bardağı kaynar su

Bağışıklık Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebzeleri Doğrayın

Soğan, havuç, biber, pancar, sarımsak ve patatesi büyük parçalar halinde doğrayın. Eğer patates yerine yulaf unu kullanacaksanız, unu pişirme aşamasında eklemelisiniz.

Soteleme Aşaması

Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Sonra ilk olarak soğan ve sarımsakları ekleyip 2 dakika soteleyin. Ardından sırasıyla biber ve havuçları ekleyerek her seferinde 2 dakika daha soteleyin. Son olarak pancar ve patatesi de ekleyerek tüm sebzeleri 1-2 dakika daha soteleyin.

Çorbayı Kaynatın

Sotenizin üzerine zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyin. Ardından kaynar suyu, Gurvita Sebzeli İlikli Kemik Suyu'yla birlikte tencereye dökün ve iyice karıştırın. Tüm malzemeleri kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşadığında çatal testi yaparak kontrol edin.

Blendır ile Püre Haline Getirin

Sebzeler iyice yumuşadığında çorbayı ocaktan alın. Ardından el blendırı kullanarak tenceredeki çorbayı püre haline getirin.

Afiyet olsun!

Not: Çorbayı kaseleri aldıktan sonra üzerini biraz zeytinyağı, haşlanmış bezelye, doğranmış dereotu ve bir tutam beyaz biber ile süsleyebilirsiniz.

Bu çorba hangi özellikleriyle bağışıklık sistemini desteklemektedir?

Bağışıklık çorbamız içerdiği zerdeçal, sarımsak ve sebzeli kemik suyu gibi güçlü antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip malzemelerle doludur. Örneğin zerdeçal, içindeki kurkumin sayesinde doğal bir antiinflamatuar işlevi görmektedir. Sarımsak ise, allicin içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kemik suyu ise sahip olduğu protein ve kolajen sayesinde eklem sağlığını ve genel bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çorbada kullanılan pancar ve mor havuç gibi malzemelerin bağışıklık sistemine faydaları nelerdir?

Pancar ve mor havuç yüksek antioksidan seviyelerine sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirirler. Pancar ayrıca nitrat açısından zengin olduğu için kan dolaşımını iyileştirir. Mor havuç ise beta-karoten açısından zengin olduğu için göz sağlığına ve bağışıklığa iyi gelir.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.