Gurvita’nın pratik tarifler köşesinde bu hafta ilikli kemik sulu baharatlı pırasa tarifimizle karşınızdayız.
500 gram pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
3/4 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
Tuz, karabiber ve limon tozu
1 yemek kaşığı ham bal
Pırasaları istediğiniz boyda; havuçları ise ince halkalar halinde dilimleyin. Ardından dilimlenmiş pırasa, havuç ve pirinçleri katmanlar halinde tencereye yerleştirin.
En üst kısma zeytinyağı, ham bal ve Gurvita İlikli Kemik Suyunu ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve biraz limon tozu serpin.
Son olarak tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.
Baharatlı pırasanız pişince tencereyi ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.
Afiyet olsun!