Ukrayna Usulü Mevsim Sebzeli Borsch Çorbası Tarifi
13.06.2023

Ukrayna Usulü Mevsim Sebzeli Borsch Çorbası Tarifi

Gurvita dünya çorbaları serisinde bu hafta Slav mutfaklarına özgü pancar kırmızı bir Borsch çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimizde 4 kişilik Borş çorbası yapılışını anlatacağız.

Ukrayna Usulü Borsch Çorbası İçin Malzeme Listesi

  • 4 adet orta boy pancar

  • 1 adet havuç

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet orta boy patates

  • 1/2 küçük lahana

  • 1/2 litre su

  • 1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • Tuz ve karabiber

  • 1-2 yemek kaşığı krema

  • Dereotu

Borsch (Borş) Çorbası Nasıl Yapılır?

Mevsim Sebzelerini Toparlayın

Bir pancarı küçük küp şeklinde doğrayın. Kalan 3 pancarı ve havuçları ise rendeleyin. Ardından kuru soğanı ve lahanayı ince şeritler halinde doğrayın.

Çorba Zamanı

Tencereye; su, rendelenmiş pancar, havuç ve biraz tuz ekleyerek 20 dakika kaynatın. 

Bu sırada başka bir tavada soğanı tereyağı veya zeytinyağıyla soteleyin.

Ardından Gurvita İlikli Kemik Suyu, sote soğan ve lahanayı tencerede 20 dakika boyunca pişirdiğiniz sebzelere ilave ederek tencerenin kapağı açık şekilde 10-15 dakika daha pişirin. Son olarak sirke ekleyin. Küp şeklinde doğranmış pancarları ise farklı bir tencerede hafifçe haşlayın.

Borsch Çorbasına Bir Tutam Estetik Katma Zamanı

Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra üzerine haşlanmış küp pancar, bir kaşık krema ve ince kıyılmış dereotu ekleyin.

Not: Pürüzsüz bir Borş çorbası deneyimi isterseniz pişmiş çorbayı robottan geçirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.