Gurvita dünya çorbaları serisinde bu hafta Slav mutfaklarına özgü pancar kırmızı bir Borsch çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimizde 4 kişilik Borş çorbası yapılışını anlatacağız.
4 adet orta boy pancar
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy patates
1/2 küçük lahana
1/2 litre su
1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Tuz ve karabiber
1-2 yemek kaşığı krema
Dereotu
Bir pancarı küçük küp şeklinde doğrayın. Kalan 3 pancarı ve havuçları ise rendeleyin. Ardından kuru soğanı ve lahanayı ince şeritler halinde doğrayın.
Tencereye; su, rendelenmiş pancar, havuç ve biraz tuz ekleyerek 20 dakika kaynatın.
Bu sırada başka bir tavada soğanı tereyağı veya zeytinyağıyla soteleyin.
Ardından Gurvita İlikli Kemik Suyu, sote soğan ve lahanayı tencerede 20 dakika boyunca pişirdiğiniz sebzelere ilave ederek tencerenin kapağı açık şekilde 10-15 dakika daha pişirin. Son olarak sirke ekleyin. Küp şeklinde doğranmış pancarları ise farklı bir tencerede hafifçe haşlayın.
Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra üzerine haşlanmış küp pancar, bir kaşık krema ve ince kıyılmış dereotu ekleyin.
Not: Pürüzsüz bir Borş çorbası deneyimi isterseniz pişmiş çorbayı robottan geçirebilirsiniz.
Afiyet olsun!