Kolajen Zengini Brokolili Antrikot Tarifi
13.06.2023

Kolajen Zengini Brokolili Antrikot Tarifi

Kolajen Zengini Brokolili Antrikot Tarifi

Gurvita’nın kolajen zengini tarifler serisinde bu sefer brokoli ve antrikotu buluşturuyor; ayrıca ilikli kemik suyu dokunuşu yaparak bu leziz tarife kolajen eklemiş oluyoruz.

Brokolili Antrikot Yapmak Neler Gerekli?

  • 1 büyük kase brokoli

  • 200 gram dana antrikot

  • 50 gram taze soya filizi

  • 4 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 2 yemek kaşığı organik sirke

  • 1 çay kaşığı sarı hardal tozu

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 adet limon

  • Tuz ve karabiber

Evde Brokolili Antrikot Nasıl Yapılır?

Brokoli Hazırlığı

Brokolileri tuzlu suda haşlayın. İyice yumuşadıklarında suyunu süzün ve kenara alın.

Antrikot Zamanı

Tereyağını bir tavada erittikten sonra üzerine organik sirkeyi ekleyin. Tava iyice ısındığında antrikotları yerleştirin ve her iki tarafını da kızartın.

Antrikotun pişmesine yakın; soya filizlerini ve Gurvita İlikli Kemik Suyu'nu tavaya alın. Hafifçe karıştırın ve etlerin her iki tarafını eşit seviyede pişirmeye gayret edin.

Sosu Hazırlayın

Ayrı bir kapta zeytinyağı, sarı hardal tozu, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Ardından sosu taze sıkılmış limon suyuyla aromalandırın.

Doğrayın ve Tabaklara Alın

Her iki tarafı eşit seviyede pişmiş antrikotu ince dilimler halinde doğrayın. Ardından dilimlenmiş antrikotu ve haşlanmış brokolileri tekrar tavaya alın, hazırladığınız sos ile karıştırın ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.