3 Kolay Adımda Çerkez Tavuğu Tarifi
10.01.2024

3 Kolay Adımda Çerkez Tavuğu Tarifi

Gurvita’nın yöresel tarifler serisinde bu hafta Kafkas mutfağına konuk oluyoruz. Bu tarifimizde 3 basit adımda Çerkez tavuğu yapımını anlatacağız.

Çerkez Tavuğu İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kavanoz Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk (660ml)

  • 200 gr çekilmiş ceviz

  • 200 gr ekmek kırıntısı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 2 diş ezilmiş sarımsak

  • Süslemek için 1 kahve fincanı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır?

Tavuğu hazırlayın h3

Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavukları bir kaseye alıp ılıtın. Tavukları bir tel süzgeçten geçirerek parçalara ayırın. Ardından tavuk suyunu bir kaseye alın ve 200 gram ekmek kırıntısını bu suda ıslatın.

Çerkez tavuğu harcını hazırlayın h3

Tavuk suyuyla Islanmış ekmek kırıntılarını; ezilmiş sarımsak, çekilmiş ceviz ve baharatlarla birlikte (tuz, kırmızı biber, toz kişniş, karabiber) bir blendera alın. İnce bir harç elde edene kadar karıştırın.

Ardından elde edilen karışımın bir kısmını Çerkez tavuğunun üzerini kaplamak için ayırın. Kalan harcın üzerine ise tavuk parçalarını ekleyerek iyice karıştırın.

Son dokunuşlar h3

Hazırladığınız tavuklu karışımı bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini ayırdığınız harçla kaplayın.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın, kırmızı biberi ekleyin ve biraz köpürtün. Ardından sıcak zeytinyağlı sosu Çerkez tavuğunun üzerine dökerek süsleyin.

Afiyet olsun!

Çerkez Tavuğuna Yoğurt Konur mu?

Çerkez tavuğunun geleneksel tarifinde yoğurt kullanılmaz. Ana malzemeler arasında ekmek kırıntısı veya ceviz ile sarımsak bulunur ve bunlar tavuk ile karıştırılarak servis edilir.

Çerkez Tavuğu Yanına Ne Gider?

Çerkez tavuğu genellikle tek başına ana yemek olarak tercih edilir. Ancak Çerkez tavuğunun yanında taze yeşilliklerle hazırlanan hafif bir salata, turşu, ekşili meze, pilav ve kuskus çok yakışmaktadır.

Çerkez Tavuğu Galeta Unu İle Olur mu?

Çerkez tavuğunda ana malzeme olarak galeta unu değil ekmek kırıntısı tercih edilir.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.