Çikolatalı Kolajenli Latte Tarifi
17.01.2024

Çikolatalı Kolajenli Latte Tarifi

Kolajen 101

Kolajen vücudumuzun en bol bulunan proteinidir ve cilt, saç, tırnak, kemikler, tendonlar ve bağ dokuları dahil olmak üzere birçok farklı dokuda bulunur. Sağlık ve gençlik açısından önemli bir rol oynar. Kolajen üretimi yaşla birlikte azalır, bu da cildin elastikiyetini kaybetmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden özellikle ilikli kemik suyu gibi doğal kaynaklardan ekstra kolajen almak, sağlık ve genç görünümü destekleyebilir.

Latte 101

Latte, espresso ve buharla ısıtılmış (steamed) sütün birleştirilmesiyle hazırlanan bir kahvedir. Latte, İtalyanca'da "süt" anlamına gelir, bu yüzden tam adı "caffè latte"dir, yani "süt kahvesi". 

Çikolatalı Kolajenli Latte tarifi ise bu klasik içeceğe sağlıklı bir dönüş yaparak, geleneksel latte deneyimini besleyici ve lezzetli bir alternatifle zenginleştirir.

Çikolatalı Kolajenli Latte İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu

  • 1 shot espresso (latte espresso temelli bir kahvedir. Evinizde espresso makinesi yoksa 1 çay bardağı dolusu filtre kahve kullanabilirsiniz)

  • 1/4 su bardağı tam yağlı hindistan cevizi sütü

  • 1 tatlı kaşığı ham kakao tozu

  • 1 tatlı kaşığı bal

  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

Adım Adım Çikolatalı Kolajenli Latte Tarifi

  1. 1 shot espresso veya 1 çay bardağı dolusu filtre kahvenizi hazırlayın ve bir bardağa alın.

  2. Ayrı bir kapta hindistancevizi sütü, ham kakao tozu, bal ve hindistan cevizi yağını karıştırın. Bu karışımı kahvenize ekleyin.

  3. 2 yemek kaşığı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyunu da ekleyin.

  4. Süt köpürtücü kullanarak veya bir karıştırıcıda tüm malzemeleri iyice karıştırın.

  5. Hazırladığınız Çikolatalı Kolajenli Latte'yi buz küpleri ekleyerek soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

Blog Son Eklenenler

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
Tavuk Suyunun Faydaları

Tavuk Suyunun Faydaları

Faydalı Bilgiler

Arkeolojik kaynaklara göre eski çağlarda suyun kaynatılabileceğini keşfeden insanlar, bu keşfin hemen ardından kümes hayvanlarının etlerini kaynatarak pişirmişlerdir. Bu sebeple tarihte bilinen en eski besinlerden biri olan Tavuk Suyu ve yemekleri, geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak tüketilirken aynı zamanda orta çağ döneminde ‘’Ruh İyileştirici’’ mucize olarak da adlandırılıyordu.  

TARİF
14.05.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.