Gurvita’nın kahvaltılık tarifler serisinde bu hafta ev yapımı Çılbır tarifiyle karşınızdayız.
Bir akşam öncesiden ıslatılmış 1 bardak nohut
1 bardak Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 adet poşe edilmiş (kaynamayan sıcak suda haşlanmış) yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz, karabiber, pembe biber
Kuru nane, çörek otu, dereotu
Fındık turp dilimleri
Kızarmış ekmek (opsiyonel)
İlk olarak nohutları bir gece önceden bol suda ıslatın.
Sonrasında küçük bir tencerede Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyunu kaynatın ve içine nohutları ekleyin. Nohutları kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutlar suyunu çekince bir tavaya alarak bir tutam tuz ve karabiber eşliğinde 1-2 dakika kavurun.
İlk olarak servis tabaklarına süzme yoğurdunu yayın. Poşe edilmiş yumurtaları ve sıcak nohutları dikkatlice üzerine yerleştirin.
Bir kasede zeytinyağı, domates salçası ve pul biberi karıştırın. Bu karışımı çılbırın üzerinde gezdirin. Ardından karabiber, pembe biber, kuru nane, dereotu ve çörekotu serpin. Fındık turp dilimlerini ekleyin.
Evde Çılbır yapmak bu kadar kolay. Arzu ederseniz Çılbır’ı kızarmış ekmekle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!