Kolajen Zengini Enginar Çorbası Tarifi
13.06.2023

Kolajen Zengini Enginar Çorbası Tarifi

 

Gurvita’nın sağlıklı çorba tarifleri serisinde bu hafta spot ışıklarımızı enginar çorbasına tutuyoruz. Bu tarifimizde 3 basit adımda nasıl kolajen zengini ilikli kemik sulu enginar çorbası yapılabileceğini anlatacağız.

Enginar Çorbası İçin Hangi Malzemeler Gerekli

  • 4 adet enginar

  • 1 adet soğan

  • 1 adet havuç

  • 1 adet patates

  • 2 diş sarımsak

  • 1/4 çay kaşığı karabiber

  • 1.5 çay kaşığı tuz

  • 4 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 3 su bardağı kaynar su

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 100 gram krema

Enginar Çorbasının Üzeri İçin Neler Gerekli?

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ

  • 1 tatlı kaşığı haşlanmış bezelye

  • 1 çay kaşığı dereotu

  • 1/4 çay kaşığı beyaz biber

3 Kolay Adımda Kolajen Zengini Enginar Çorbası Yapımı

Sebzeleri Soteleyin

Zeytinyağı bir tencerede ısıtarak üzerine ince doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte soteleyin. Ardından doğranmış havuçları, enginarları, patatesi ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Biraz sonra tuz ve karabiber de ekleyip karıştırarak sebzeleri sotelemeye devam edin.

Çorbayı Hazırlayın

İlikli kemik suyunu ve kaynar suyu tenceredeki sotenin üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Ardından, pişen sebzeleri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirin.

Krema İlavesi

Çorbaya krema ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ardından enginar çorbanızı servis kaselerine alın. Her kase çorbanın üzerinde biraz zeytinyağ gezdirin. Üzerini haşlanmış bezelye, doğranmış dereotu ve biraz beyaz biber ile süsleyin.

Afiyet olsun!

Enginar, Pişirmeden Önce Haşlanır mı?

Enginar genellikle pişirmeden önce haşlanır. Enginarın daha yumuşak ve yenilebilir bir kıvam alması için pişirmeden haşlanması tavsiye edilmektedir.

Enginar Nasıl Yenirse Daha Faydalı Olur?

Enginarın besin değerlerinden en iyi şekilde yararlanmak için genellikle haşlanarak yenmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü enginar kızartılarak pişirildiğinde kalori ve yağ içeriği artmakta; sahip olduğu besin değeri ise haşlanmaya kıyasla azalmaktadır.

Enginar Piştikten Sonra Kaç Gün Dayanır?

Pişmiş enginar, hava geçirmez bir kapta buzdolabında yaklaşık 3-5 gün taze kalabilir. Dondurucuda ise birkaç ay süreyle saklanabilir.

Enginarın Yanına Ne İyi Gider?

Enginarın yanına en çok zeytinyağı ve limon suyu yakışmaktadır. Ayrıca peynir, kaşar, pastırma, sosis, salam ve diğer sebzelerle yapılan salatalar da enginar için leziz eşlikçilerdir. Aynı şekilde karides ve balık da enginarla güzel gitmektedir.

Enginara Hangi Baharat Yakışır?

Enginar; taze limon suyu, sarımsak, maydanoz, dereotu, kekik, biberiye, felseğen ve karabiber ile birlikte güzel gitmektedir.

 

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.