Kolajen Zengini Enginar Ezmesi Tarifi
13.06.2023

Kolajen Zengini Enginar Ezmesi Tarifi

Gurvita’nın ezme tarifleri serisinde bu hafta karamelize soğanlı kolajen zengini enginar ezmesi tarifimizle karşınızdayız!

Enginar Ezmesi İçin Malzeme Listesi

  • 3 adet büyük boy enginar

  • 1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 1 küçük boy soğan

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 havuç

  • 4-5 kaşık zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı kinoa unu

  • 1.5 su bardağı taze iç bakla

  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

  • 200 gram taze krema peyniri

Üzeri için

  • 2 orta boy kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı sarımsak kurusu

Enginar Ezmesi Nasıl Yapılır?

Soteleme ve Pişirme

Geniş bir tencereye zeytinyağı dökün. Küçük doğranmış havuç ve soğanı tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Bu sırada enginarları temizleyerek tuz, şeker ve bir miktar limon kabuğu rendesi ile ovun. Ardından enginarları sotelenmiş havuç ve soğanın üzerine dizin. Üzerine biraz daha zeytinyağı ekleyin ve taze iç baklaları çevresine yerleştirin. Biraz daha tuz serpin ve Gurvita İlikli Kemik Suyu'nu ekleyin. Son olarak; tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

Enginarları Ezin

Pişen enginarları tencereden alın ve ayrı bir kabın içinde çatalla ezin. Oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.

Ardından ezilmiş enginarların üzerine taze krema peyniri ve kinoa unu ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak ekstra limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.

Sonra, enginar ezmesini servis tabağına alın ve tenceredeki iç baklalı karışımı süzerek üzerinde gezdirin.

Son olarak soğanları piyazlık olarak doğrayın. Bir tavada yüksek ateşte başlayıp sonra ateşi düşürerek; dilerseniz bir tatlı kaşığı esmer şeker ilave ederek karamelize edin ve sarımsak kurusunu ekleyin. Ardından karamelize soğanları enginar ezmesinin üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.