Gurvita’nın ezme tarifleri serisinde bu hafta karamelize soğanlı kolajen zengini enginar ezmesi tarifimizle karşınızdayız!
3 adet büyük boy enginar
1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 havuç
4-5 kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşığı kinoa unu
1.5 su bardağı taze iç bakla
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
200 gram taze krema peyniri
2 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sarımsak kurusu
Geniş bir tencereye zeytinyağı dökün. Küçük doğranmış havuç ve soğanı tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Pişen enginarları tencereden alın ve ayrı bir kabın içinde çatalla ezin. Oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
Ardından ezilmiş enginarların üzerine taze krema peyniri ve kinoa unu ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak ekstra limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
Son olarak soğanları piyazlık olarak doğrayın. Bir tavada yüksek ateşte başlayıp sonra ateşi düşürerek; dilerseniz bir tatlı kaşığı esmer şeker ilave ederek karamelize edin ve sarımsak kurusunu ekleyin. Ardından karamelize soğanları enginar ezmesinin üzerine yerleştirin.
Afiyet olsun!