Gurvita’nın tarifler serisinde bu hafta ezogelin ile yahniyi birleştiriyoruz. Bu tarifimizde kolajen ve protein deposu ezogelinli soğan yahni yapmanın inceliklerine yer vereceğiz.
1 kavanoz Gurvita Ezogelin Çorbası
1 kavanoz Gurvita İlikli Kemik Suyu
10-12 adet arpacık soğan
8-10 adet bebek patates
1 adet kurutulmuş fasulye
100 gram et kavurma
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Tereyağı
3-4 adet kuru acı biber
Arpacık soğanları soyun ve bebek patatesleri yıkayıp temizleyin. Patatesler büyükse ikiye bölebilirsiniz.
Bir tencereye Ezogelin çorbasını, ilikli kemik suyunu, hazırladığınız soğanları, patatesleri, fasulyeyi ve 100 gram et kavurmayı ekleyin.
Ardından yahni kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte tutun; sonra ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatarak sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirmeye devam edin.
Pişirme süresinin son 10 dakikasında zerdeçalı ekleyin ve karıştırın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kuru acı biberleri tereyağında hafifçe çevirerek aromalarının çıkmasını sağlayın. Ardından yahniyi servis tabağına alın ve üzerine tereyağında çevrilmiş acı biberleri ekleyin.