Gurvita’nın kolajenli çikolata tarifleri serisinde bu hafta; kolajenini ilik suyundan alan leziz bir fındıklı trüf tarifiyle karşınızdayız.
150 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı Gurvita sade ilik suyu
20-25 adet kavrulmuş fındık
2-3 yemek kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı toz fındık, badem, hindistan cevizi veya file antep fıstığı
Öncelikle ilik suyunu ve kremayı bir tencerede hafifçe ısıtın. Ardından üzerine ince kıyılmış çikolatayı ekleyin ve belli aralıklarla karıştırarak eriyene kadar ısıtmaya devam edin.
Daha sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar biraz daha karıştırın.
Bileklerinizi biraz dinlendirdikten sonra çikolatanızı düz bir kaba alarak en az 1 saat veya gece boyunca buzdolabında bekletin.
Öncelikle fındıkları bir tavada hafifçe kavurun.
Buzdolabında beklettiğiniz çikolata karışımından ufak parçalar alarak her parçanın ortasına bir adet kavrulmuş fındık yerleştirin ve top şekli verin.
Ardından fındıklı çikolata trüflerinin hepsini önceden hazırladığınız kakao ve toz fındık karışımına bulayarak tekrar buzdolabında 1 saat kadar soğutun.
Evde kolajen zengini trüf yapmak bu kadar basit.
Afiyet olsun!