Nar Gibi Kızarmış Fırında Hindi But Tarifi
09.01.2024

Nar Gibi Kızarmış Fırında Hindi But Tarifi

Gurvita’nın hindi tarifleri serisinde bu hafta nar gibi kızarmış bir hindi but tarifi ile karşınızdayız.

Fırında Hindi But Tarifi İçin Malzeme Listesi

  • 1 hindi but

  • 1 tatlı kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı

  • 1 tatlı kaşığı pul tuz

  • 150 gr tereyağı (eritilmiş)

  • 1/4 su bardağı sıvı yağı

  • 1/4 su bardağı tuzu azaltılmış soya sosu

  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

  • 2 çorba kaşığı bal

  • 2 çorba kaşığı ballı hardal

  • 2 diş ezilmiş sarımsak

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı un

  • 10 adet taze patates

  • 1/2 kavanoz Gurvita Tavuk Suyu Sebzeli

  • 2 çorba mısır nişastası

  • Büyük boy fırın torbası

Fırında Hindi But Nasıl Yapılır?

Hindi butunu ve sosu hazırlayın

Hindi butunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı Gurvita sade ilik yağı sürün ve 1 tatlı kaşığı pul tuz ile her yanını güzelce tuzlayın.

Ardından erimiş tereyağı, sıvı yağ, soya sos, toz şeker, bal, ballı hardal, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bu sosun yarısını bir şırınga yardımıyla hindi butunun içine enjekte edin. Kalan sosu da elinizle butun dışına yedirin.

Fırın torbasında pişirme

  • Büyük boy fırın torbasına 1 tatlı kaşığı un koyun ve hafifçe sallayın.

  • Hindi butunu ve temizlenmiş patatesleri torbaya yerleştirin.

  • Torbayı bağlayın ve birkaç yerinden delik açın.

Fırında pişirme ve son sos

Torbayı 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Pişirme süresi boyunca torbayı ara ara kontrol etmeyi unutmayın.

Pişirme işleminin sonuna az bir süre kaldığında; kalan sos karışımına Gurvita sebzeli tavuk suyunu ekleyin. Az su ile açtığınız mısır nişastasını ilave edin ve sos kıvam alana kadar pişirin.

Fırınla işiniz bittiğinde hindi butunu ve patatesleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servis yapın.

 

Afiyet olsun!

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.