Gurvita’nın hindi tarifleri serisinde bu hafta nar gibi kızarmış bir hindi but tarifi ile karşınızdayız.
1 hindi but
1 tatlı kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı
1 tatlı kaşığı pul tuz
150 gr tereyağı (eritilmiş)
1/4 su bardağı sıvı yağı
1/4 su bardağı tuzu azaltılmış soya sosu
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı ballı hardal
2 diş ezilmiş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı un
10 adet taze patates
1/2 kavanoz Gurvita Tavuk Suyu Sebzeli
2 çorba mısır nişastası
Büyük boy fırın torbası
Hindi butunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı Gurvita sade ilik yağı sürün ve 1 tatlı kaşığı pul tuz ile her yanını güzelce tuzlayın.
Ardından erimiş tereyağı, sıvı yağ, soya sos, toz şeker, bal, ballı hardal, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bu sosun yarısını bir şırınga yardımıyla hindi butunun içine enjekte edin. Kalan sosu da elinizle butun dışına yedirin.
Büyük boy fırın torbasına 1 tatlı kaşığı un koyun ve hafifçe sallayın.
Hindi butunu ve temizlenmiş patatesleri torbaya yerleştirin.
Torbayı bağlayın ve birkaç yerinden delik açın.
Torbayı 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Pişirme süresi boyunca torbayı ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
Pişirme işleminin sonuna az bir süre kaldığında; kalan sos karışımına Gurvita sebzeli tavuk suyunu ekleyin. Az su ile açtığınız mısır nişastasını ilave edin ve sos kıvam alana kadar pişirin.
Afiyet olsun!