Nar Gibi Kızaran Kolajen Zengini Fırında Tavuk Tarifi
13.06.2023

Nar Gibi Kızaran Kolajen Zengini Fırında Tavuk Tarifi

Gurvita’nın fırın tarifleri köşesinde bu hafta nar gibi kızaran ve adeta doğal bir kolajen deposu olan fırında tavuk tarifimizle karşınızdayız.

Fırında Tavuk İçin Malzeme Listesi

  • 1 bütün tavuk

  • 1 adet kabuksuz ve dilimlenmiş portakal

  • 1 çay bardağı Gurvita Tavuk Suyu

  • 4 yemek kaşığı sirke

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 1 büyük doğranmış soğan

  • 4 diş ezilmiş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı tuz

  • 1 defne yaprağı

  • 1 kök tarçın

  • Birer çay kaşığı kimyon, kişniş, tohum karabiber

  • Ekstra baharatlar ve acı toz veya taze biber

  • Kekik ve biberiye gibi taze baharatlar

  • Tereyağı

Fırında Tavuk İçin Marine Sosu Nasıl Hazırlanır?

Fırında tavuk marinasyonu için geniş ve derin bir tencereye portakal dilimleri, Gurvita Tavuk Suyu, sirke, zeytinyağ, doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, defne yaprağı, tarçın, kimyon, kişniş ve karabiber ekleyin. İsteğe göre diğer baharatları ve acı biber ekleyin. Ardından bütün tavuğu bu marine sosuna batırın ve üstünü örtecek kadar su ekleyin.

Tavuğunuzu yukarıda anlattığımız gibi marine ettikten sonra en az 8 saat boyunca tencerenin kapağı şekilde buzdolabında bekletin. Dolapta marinasyon süreniz ne kadar uzarsa tavuğunuz o kadar yumuşak ve lezzetli olacaktır. Bu yüzden soslu tavuğunuzu 24 saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.

Fırında Nar Gibi Kızaran Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında tavuk için ilk olarak fırınınızı 200 dereceye getirerek ön ısıtmasını yapın. Ardından marine edilmiş tavuğun etrafına dilimlenmiş soğanları, portakal dilimlerini ve isteğe bağlı olarak birkaç diş sarımsağı dizin. Yine isteğe bağlı olarak bu aşamada tavuğunuzun üzerinde tereyağı gezdirebilirsiniz.

Üçüncü adımda ise tavuğunuzu pişirme tenceresiyle birlikte fırına yerleştirerek kapağı açık şekilde 15 dakika pişirin. 15 dakika sonra tencerenin kapağını kapatın ve fırın ısısını 175 dereceye düşürerek 1.5 saat daha kızartmaya devam edin. Bu bir buçuk saatin son 15 dakikasında ise tencerenin kapağını alarak tavuğun nar gibi kızarmasını sağlayın.

Ve artık fırında tavuğunuz hazır! Afiyet olsun.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.