Gurvita’nın alternatif süt tarifleri serisinde bu hafta hurma, ilikli kemik suyu ve kaju kullanarak nasıl süt yapılabileceğini anlatacağız.
1 fincan çiğ kaju
1 fincan su
1 fincan Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu
3 adet 10 dakika kadar sıcak suda bekletilmiş ve çekirdeği çıkarılmış hurma
İsteğe bağlı olarak tarçın
Çiğ kajuları, suyu, tarçını, ilikli kemik suyunu ve çekirdeği çıkarılmış hurmaları bir blendera alarak yüksek hızda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Hurmalı kajun sütünüz artık hazır. Dolapta biraz soğutarak afiyetle tüketebilirsiniz.
Not: Kaju alerjiniz varsa, kaju yerine badem veya fındık gibi diğer çiğ yemişleri de kullanabilirsiniz.