İç Pilavlı Kuzu Taç Pirzola Nasıl Yapılır?
13.06.2023

İç Pilavlı Kuzu Taç Pirzola Nasıl Yapılır?

Gurvita’nın pirzola tarifleri serisinde spot ışıklarımızı bu hafta iç pilavlı kuzu taç pirzolaya yönlendiriyoruz.

İç Pilavlı Kuzu Pirzola Yapmak İçin Malzeme Listesi

Kuzu Pirzola için

  • Bütün halde pirzola

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 2 çay kaşığı kekik

  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı

İç Pilav için

  • Yarım saat sıcak ve tuzlu suda bekletilmiş 2 su bardağı pilavlık pirinç

  • 1 su bardağı sıcak su

  • 1 su bardağı Gurvita Kuzu İlik Suyu

  • 2 çay kaşığı tuz

  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kişniş

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Yarım çay kaşığı toz şeker

  • Çay kaşığı ucuyla tarçın

Adım Adım İç Pilavlı Kuzu Pirzola Yapımı

Pirzolayı marine ederek başlayın

Kekik, tuz ve zeytinyağı karıştırıp bir kenara alın. Ardından pirzolaya derin olmayacak şekilde kesikler atın. Hazırladığınız yağlı karışımı fırça ile etin her yerine sürün ve buzdolabında en az iki saat marine edin.

Kuzu pirzolaya taç şeklini verin

Marinasyondan sonra pirzolaya taç şekli verin ve iğne-iplik kullanarak birleştirin. Ardından taç pirzolayı ortası delik kek kalıbına yerleştirin ve kalıbın ortasını folyo ile kapatın.

Fırınlama zamanı

Etin üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatın ve folyo ile sıkıca sarın. Ardından taç pirzolayı önceden ısıtılmış 200°C fırında 1 saat pişirin. 

1 saat sonra taç pirzolayı dikkatlice kalıptan çıkararak fırın kabına yerleştirin. Ardından kalıptaki et suyunu üzerine dökün ve üstü açık şekilde 250 derecede 20 dakika daha fırınlayın.

İç pilav zamanı

Yumuşamış pirinci süzerek zeytinyağı ile kavrulmuş tereyağında şeffaflaşana dek pişirin. 

Ardından kişniş, tuz, karabiber, şeker, tarçın ve kuzu ilik suyunu ekleyerek pilavı hazırlayın.

Son adımda ise taç pirzolayı dilimleyin ve iç pilav ile birleştirin.

Afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.