Gurvita’nın pirzola tarifleri serisinde spot ışıklarımızı bu hafta iç pilavlı kuzu taç pirzolaya yönlendiriyoruz.
Bütün halde pirzola
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
Yarım saat sıcak ve tuzlu suda bekletilmiş 2 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı Gurvita Kuzu İlik Suyu
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı toz şeker
Çay kaşığı ucuyla tarçın
Kekik, tuz ve zeytinyağı karıştırıp bir kenara alın. Ardından pirzolaya derin olmayacak şekilde kesikler atın. Hazırladığınız yağlı karışımı fırça ile etin her yerine sürün ve buzdolabında en az iki saat marine edin.
Marinasyondan sonra pirzolaya taç şekli verin ve iğne-iplik kullanarak birleştirin. Ardından taç pirzolayı ortası delik kek kalıbına yerleştirin ve kalıbın ortasını folyo ile kapatın.
Etin üzerini ıslak yağlı kağıt ile kapatın ve folyo ile sıkıca sarın. Ardından taç pirzolayı önceden ısıtılmış 200°C fırında 1 saat pişirin.
1 saat sonra taç pirzolayı dikkatlice kalıptan çıkararak fırın kabına yerleştirin. Ardından kalıptaki et suyunu üzerine dökün ve üstü açık şekilde 250 derecede 20 dakika daha fırınlayın.
Yumuşamış pirinci süzerek zeytinyağı ile kavrulmuş tereyağında şeffaflaşana dek pişirin.
Ardından kişniş, tuz, karabiber, şeker, tarçın ve kuzu ilik suyunu ekleyerek pilavı hazırlayın.
Son adımda ise taç pirzolayı dilimleyin ve iç pilav ile birleştirin.
Afiyet olsun!