Gurvita’nın sağlıklı atıştırmalık tarifleri serisinde spot ışıklarını bu kez kolajenini ilik yağından alan kurabiyelerin üzerine tutuyoruz. İlik yağlı kolajen zengini kurabiye tarifimizi 5 basit adımda evde deneyebilirsiniz!
3.5 - 4 su bardağı un (kontrollü şekilde ilave edilecek)
2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı toz karanfil
1/2 çay kaşığı tuz
60 gram oda sıcaklığında tereyağı
60 gram Gurvita Sade İlik Yağı
120 gram esmer şeker
120 ml pekmez
1 adet yumurta
1/4 su bardağı mereng tozu
1/2 su bardağı su
4 su bardağı pudra şekeri
Tereyağı, ilik yağı ve esmer şekeri bir karıştırma kabında krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından pekmez ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar tekrar çırpın.
Ayrı bir kapta unu, baharatları, karbonatı ve tuzu karıştırın. Bu kuru malzemeleri ıslak karışıma yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya bölün, her birini yassılaştırın ve en az iki saat (veya tercihen bir gece) buzdolabında dinlendirin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp oklavayla yaklaşık 3mm kalınlığında açın. Kurabiyeleri dilediğiniz şekillerde kesin ve fırın kağıdı serili tepsilere dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kurabiyelerin boyutlarına bağlı olarak 10-15 dakika pişirin.
Icing için mereng tozu ve suyu çırpın. Daha sonra pudra şekerini ekleyip akıcı bir kıvam alana kadar tekrar çırpın. Gerekirse kıvamı ayarlamak için daha fazla su ekleyebilirsiniz. Soğuyan kurabiyeleri bu karışımla süsleyin.
Afiyet Olsun!
Gurvita Sade İlik Yağı doğal bir kolajen kaynağıdır ve kurabiyeleri hazırlarken kullanıldığında vücut tarafından kolayca emilen yüksek kalitede kolajen sağlar. Ayrıca bu kurabiyeler genellikle kolajen takviyesi almak için kullanılan toz formundaki supplementlere lezzetli bir alternatif sunar. Öğününüze kolajen kurabiyelerini ekleyerek hem damak zevkinizi tatmin edebilir hem de günlük kolajen alımınızı artırabilirsiniz.