Gurvita’nın kolajenli tarifler serisinde bu hafta ilik yağlı kıtır kolajen ekmeği tarifimizle karşınızdayız. Bu tarifi benimseyerek normal ekmeğinizi kolajen ekmeğiyle değiştirebilir ve kolajen almayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.
Dilimli tost ekmeği veya tercih ettiğiniz bir ekmek
1 dolu tatlı kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı (250ml)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tutam tuz
Kırmızı top biber (süsleme için)
buraya görsel
Maydanozları yıkayıp yapraklarını ince olarak doğrayın. Ardından doğranmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, ilik yağı, zeytinyağı ve bir tutam tuzu bir kasede karıştırın.
Ekmekleri çubuk, küçük kare veya istediğiniz bir şekilde kesin. Bir önceki adımda hazırladığınız ilik yağlı kolajen kürünü ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka halinde sürün.
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın.
Kolajen kürü sürülmüş ekmek dilimlerini bir fırın tepsisine dizin. İsteğe bağlı olarak üzerlerine kırmızı top biber serpin.
Ekmekler kıtır bir doku kazanana kadar, yaklaşık 10-15 dakika fırınlayın.
Afiyet olsun!