Gurvita’nın yahni tarifleri serisinde sizlerle adeta bir kolajen ve protein deposu olan işkembe yahnisi tarifi ile karşınızdayız.
1 adet Gurvita İşkembe Çorbası
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates püresi
Kurutulmuş acı biber
Taze kekik
Taze biberiye
2 yemek kaşığı sirke
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kinoa unu
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
1 adet soğanı küçük küçük doğrayın. Ardından tencereye zeytinyağı ekleyin ve üzerinde soğanları 3-4 dakika soteleyin. Soteleme bittikten sonra tencereye domates püresi, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha sotelemeye devam edin.
Gurvita İşkembe Çorbasını içindeki suyuyla birlikte tencereye alın. Arından kırmızı biberi ekleyin ve taze kekik ile biberiyeyi de ekleyerek işkembe yahnisini kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Bir kasede sirke, dövülmüş sarımsak ve kinoa ununu karıştırın. Arından işkembedeki sudan biraz alıp terbiye karışımına ekleyin ve çırpın. Sonra, karışımı tenceredeki işkembeye ekleyerek yavaşça karıştırın..
İşkembe yahnisini fokurdayana kadar pişirin ve ocağı kapatın. Yahniyi en az 1 saat dinlendirdikten sonra tekrar ısıtarak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!