10 Adımda Geleneksel İşkembeli Nohut Yahnisi Tarifi
03.11.2023

10 Adımda Geleneksel İşkembeli Nohut Yahnisi Tarifi

Gurvita’nın ana yemek tarifleri serisinde sizlerle bu hafta özellikle Manisa mutfağında özel bir konumu olan nohutlu işkembe yahnisi yapma rehberimizi paylaşıyoruz.

Nohutlu İşkembe Yahnisi İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram nohut

  • 10 su bardağı kaynamış su

  • 1 kavanoz Gurvita İşkembe Çorbası

  • 1 yemek kaşığı Gurvita organik elma sirkesi

  • 5 diş sarımsak

  • 3 ufak boy soğan

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • 3 orta boy domates

  • 4 küçük köy biberi

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 2 çay kaşığı tuz

İşkembeli Nohut Yahnisi Nasıl Yapılır?

Nohutları Haşlayın

  • Nohutları bir gece önceden suda bekletin ve ertesi gün haşlayıp süzün.

Sebzeleri Hazırlayın

  • İki soğanı ve üç sarımsağı soyup yemeklik olarak doğrayın. Geri kalan soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup bütün halinde bırakın.

  • Domateslerin kabuklarını soyun; çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın.

  • Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın.

Pişirme Aşaması

  • Gurvita İşkembe Çorbası'nın suyunu süzün ve bir kenarda bekletin.

  • Büyük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin.

  • Doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun.

  • Soğanlar pembeleştiği zaman daha önce ayırdığınız işkembeleri tencereye ekleyin ve biraz daha kavurun.

  • Doğranmış domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.

Son Dokunuşlar

  • Üç su bardağı sıcak suyu, iki su bardağı işkembe suyunu ve haşlanmış nohutları da tencereye ekleyin.

  • Nohutlu işkembe yahnisi kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte biraz daha pişirin. Akabinde tuz ve pul biber ekleyin.

Afiyet olsun!

SSS

 

İşkembeli Nohut Yahnisi'nin pişirme süresi ne kadar?

İşkembeli Nohut Yahnisi, hazırlık aşamalarını tamamladıktan sonra orta ateşte kapak kapalı şekilde yaklaşık 45-60 dakika pişirilmelidir (nohutu önceden haşladığınızı farz edersek).

İşkembeli Nohut Yahnisi'ni saklama süresi ne kadardır?

Pişmiş İşkembeli Nohut Yahnisi'ni hava geçirmez bir kapta buzdolabında 3-4 gün süreyle saklayabilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.