Ev Yapımı Kolajen Zengini Kakaolu Dondurma Tarifi
13.06.2023

Ev Yapımı Kolajen Zengini Kakaolu Dondurma Tarifi

Gurvita’nın kolajen zengini tarifler serisinde bu hafta yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmaya odaklanıyoruz. Bu tarifimizde kolajenini ilikli kemik suyundan alan ev yapımı kakaolu dondurma yapımına değineceğiz.

 Evde Kakaolu Dondurma Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 bardak Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade

  • 2 adet olgunlaşmış muz

  • 1 fincan pekmez

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 2 adet karanfil

  • 2 adet yıldız anason

  • 50 gram kakao yağı (erimiş)

  • 25 gram hindistan cevizi yağı (erimiş)

  • 1 yemek kaşığı kakao

Adım Adım Ev Yapımı Kakaolu Dondurma Tarifi

Yağları ve Kemik Suyunu Benmari Usulü Eritin

İlk olarak bir benmari (su banyosu) kurun. Üzerine bir kap yerleştirin ve içine kakao yağı, hindistan cevizi yağı ve jöle halindeki sade ilikli kemik suyunu ekleyin. Malzemeleri düşük ısıda eritin.

Baharatları Ekleyin

Benmari usulü eritilmiş yağlara karanfil ve yıldız anason ekleyin. Baharatların aromaları yağa geçene kadar bekleyin; ardından sudan çıkarın.

Karışımı Blenderda Çırpın

Erimiş yağ ve kemik suyu karışımını blendera alın. Üzerine muz, pekmez, tarçın ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzemeleri yüksek hızda pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Dondurma İşlemine Geçin

Blenderla işiniz bittikten sonra karışımın tadına bakın ve damak tadınıza göre gerekirse doğal tatlandırıcı ekleyin. Ardından karışımı cam kaseye alın ve en az 2 saat dondurucuda bekletin.

Buzlanmanın Önüne Geçin

En az 2 saatlik buzluk adımından sonra kakaolu dondurmayı dondurucudan çıkarın ve tekrar blenderdan geçirerek buz kristallerinin oluşumunu önleyin.

Son Kez Dondurma İşlemi

Karışımı tekrar dondurucuya koyun ve servis yapana kadar muhafaza edin. İlikli kemik sulu kolajen zengini kakaolu dondurmanız hazır olduğunda küçük kase veya kuplara alın. Üzerine biraz kakao serpip servis edebilirsiniz. Eğer isterseniz dondurmanın yanında taze meyveler veya kıtır bisküvi ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Benmari Usulü Eritme Yöntemi Nedir?

Benmari usulü eritme (veya benmari yöntemi), yemek pişirme tekniklerinde kullanılan, özellikle hassas malzemeleri dolaylı ısı ile eritmek veya pişirmek için kullanılan bir metoddur. 

Benmari, Fransızcada su banyosu anlamına gelen "bain-marie" kelimesinden türetilmiştir. Benmari yöntemi; çikolata, soslar, yumurta bazlı kremalar, tereyağı ve bazı özel yağlar gibi kolay yanabilecek ya da ayrışabilecek malzemelerin kısmi kontrollü ısıda eritilmesi anlamına gelir.

Benmari Usulü Eritme Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencereye yeterli miktarda su koyun. Tenceredeki suyun seviyesi üzerine yerleştirilecek kabın tabanı ile temas etmemelidir.

  2. Tenceredeki suyu kaynatın. Kaynama başladıktan sonra ocağı kısarak suyun hafifçe kaynamaya devam etmesini sağlayın.

  3. Eritilecek malzemeleri ısıya dayanıklı bir cam kase veya metal kap içine koyun. Sonra o kabı -tabanı suya değmeyecek şekilde- tencereye yerleştirin. Malzemeler yavaş yavaş eriyene kadar kaseyi sık sık karıştırın. Erime işlemi bitince kabı alırken elinizin yanmamasına dikkat edin.

İlikli kemik suyu dondurma tadına geçer mi?

Hayır, ilikli kemik suyu sade olduğu için dondurmanın tadını eklemez. Aksine, dondurmaya kıvam ve kolajen katar.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.