Gurvita’nın dolma tarifleri serisinde spot ışıklarımızı bu hafta karalahana dolmasına tutuyoruz. Ayrıca tarifimize ilikli kemik suyu ekleyerek karalahana dolmamızı kolajen zengini hale getiriyoruz.
2-3 demet karalahana
250 g kıyma
2-3 çorba kaşığı az haşlanmış baldo pirinç
1 orta boy rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı ince kıyılmış karışık yeşillik (dereotu, maydanoz, vs.)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1-2 adet acı biber (isteğe bağlı)
Gurvita İlikli Kemik Suyu (yaprakları haşlamak için)
1 adet rende domates
1 yemek kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı
1 limonun suyu
Tuz ve karabiber
Karalahana yapraklarını Gurvita İlikli Kemik Suyu ile biraz haşlayın. Yaprakların sert sap kısımlarını kesmeyi unutmayın.
Kıyma, haşlanmış pirinç, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış yeşillikler, tuz, karabiber ve isteğe bağlı acı biberi bir kapta iyice yoğurun.
Karalahana yapraklarını mutfak tezgahınıza serin ve hazırladığınız harcı yaprakların ortalarına koyun. Ardından yaprakları sıkıca sarın.
İkinci olarak tencerenin dibine biraz zeytinyağı sürün ve 1-2 yaprakla kaplayın. Üzerine sarılmış dolmaları düzenli bir şekilde dizin.
Rende domates, Gurvita Sade İlik Yağı, limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir tencerede ısıtın. Ardından tencereye karalahana yapraklarının haşlandığı kemik suyundan 2-3 yemek kaşığı ilave edin. Ve hazırladığınız sosu dolmaların üzerine gezdirin.
Son olarak ağırlık yapması için karalahana dolmalarının üzerine bir tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun!