Kolajen Zengini Karadeniz Karalahana Dolması Tarifi
13.06.2023

Kolajen Zengini Karadeniz Karalahana Dolması Tarifi

Gurvita’nın dolma tarifleri serisinde spot ışıklarımızı bu hafta karalahana dolmasına tutuyoruz. Ayrıca tarifimize ilikli kemik suyu ekleyerek karalahana dolmamızı kolajen zengini hale getiriyoruz.

Karadeniz Usulü Karalahanı Dolması İçin Malzeme Listesi

Dolması İçin

  • 2-3 demet karalahana

  • 250 g kıyma

  • 2-3 çorba kaşığı az haşlanmış baldo pirinç

  • 1 orta boy rendelenmiş kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış karışık yeşillik (dereotu, maydanoz, vs.)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber

  • 1-2 adet acı biber (isteğe bağlı)

  • Gurvita İlikli Kemik Suyu (yaprakları haşlamak için)

Sosu İçin

Adım Adım Karalahana Dolması Tarifi

Karalahana yapraklarını haşlayın

Karalahana yapraklarını Gurvita İlikli Kemik Suyu ile biraz haşlayın. Yaprakların sert sap kısımlarını kesmeyi unutmayın.

İç harcı hazırlayın

Kıyma, haşlanmış pirinç, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış yeşillikler, tuz, karabiber ve isteğe bağlı acı biberi bir kapta iyice yoğurun.

Dolmaları sarın

Karalahana yapraklarını mutfak tezgahınıza serin ve hazırladığınız harcı yaprakların ortalarına koyun. Ardından yaprakları sıkıca sarın.

İkinci olarak tencerenin dibine biraz zeytinyağı sürün ve 1-2 yaprakla kaplayın. Üzerine sarılmış dolmaları düzenli bir şekilde dizin.

Final dokunuşları

Rende domates, Gurvita Sade İlik Yağı, limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir tencerede ısıtın. Ardından tencereye karalahana yapraklarının haşlandığı kemik suyundan 2-3 yemek kaşığı ilave edin. Ve hazırladığınız sosu dolmaların üzerine gezdirin.

Son olarak ağırlık yapması için karalahana dolmalarının üzerine bir tabak koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.