Gurvita’nın sarma tarifleri serisinde bu hafta kinoalı alıç sirkeli karalahana sarması tarifiyle karşınızdayız.
2-3 bağ karalahana
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı kinoa
2 adet domates, rendelenmiş
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 orta boy soğan, doğranmış
Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sebze kurusu
2 yemek kaşığı Gurvita Alıç Sirkesi
Karabiber, tuz, kırmızı biber
Zeytinyağı, salça, rendelenmiş domates
Süzme yoğurt
Büyük bir tencerede su kaynatın ve üzerine biraz tuz ekleyin. Yıkanmış karalahanaları 3-4 dakika kaynar suda haşlayın ve soğuk suyla yıkayarak süzün.
Ardından bir kasede pirinç, kinoa, rendelenmiş domates, doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, sebze kurusu, Gurvita Alıç Sirkesi ve baharatları karıştırın.
İkinci aşamada ise karalahana yapraklarının saplarını kesin. Eğer gerekiyorsa büyük yaprakları ikiye bölebilirsiniz.
Her yaprağa uygun miktarda harç koyarak yaprakları rulo şeklinde sarın.
Tencerenin dibine birkaç karalahana yaprağı yerleştirin ve üzerine sarmaları dizin. Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. Orta ateşte sarmalar yumuşayana kadar pişirin.
Bu sırada ayrı bir tavada zeytinyağı, salça ve rendelenmiş domatesi kavurun. Bir yandan sarımsaklı süzme yoğurdunu hazırlayın. (Sarımsakları ezin ve süzme yoğurda ekleyerek karıştırın.)
Ve karalahana sarmanız hazır! Sarmaların üzerine hazırladığınız domates sosu ve sarımsaklı yoğurdu dökebilirsiniz.
Afiyet olsun!