4 Kolay Adımda Kuru Domatesli Karnıyarık Tarifi
14.06.2023

4 Kolay Adımda Kuru Domatesli Karnıyarık Tarifi

 Gurvita’nın fırında tarifler serisinde bu hafta kuru domatesli karnıyarığı kolajen deposu ilikli kemik suyu ile birleştiriyoruz.

Kuru Domatesli Karnıyarık İçin Malzeme Listesi

  • 4 adet orta boy patlıcan

  • 3 çorba kaşığı tuz

  • 1 su bardağı zeytinyağı

  • 2 orta boy yemeklik doğranmış soğan

  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak

  • 250 gram kıyma

  • 3 adet orta boy küp küp doğranmış domates

  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

  • Karabiber

  • 1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 4-5 adet sivri biber

  • 5-6 adet kuru domates

Fırında Kuru Domatesli Karnıyarık Nasıl Yapılır? 

Patlıcanların Hazırlayıp Kızartın

Patlıcanların saplarını kısaltarak kabuklarını alacalı soyun. Ardından patlıcanlara boydan boya çizikler atarak 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Sonrasında yıkayıp kurulayın ve geniş bir tavada 1 bardak sıvı yağda, yumuşayıp rengi dönene kadar kızartın. Akabinde; kızarmış patlıcanları yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.

Karnıyarığın İç Harcını Hazırlayın

Tavadaki fazla yağı süzdükten sonra kalan iki kaşık zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Ve son aşamada iç harcı ocaktan alıp; ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

Karnıyarığı Dolduru

  • Kızartılmış patlıcanları bir fırın tepsisine dizin ve ortalarını genişletin.

  • İç harcı patlıcanların içine doldurun.

  • Sivri biberleri yağda hafifçe kızartın ve patlıcanların üzerine yerleştirin.

  • Gurvita İlikli Kemik Suyu ile salçayı karıştırıp tepsiye dökün.

  • Patlıcanların üzerine kuru domatesleri yerleştirin.

Fırınlama Zamanı

Patlıcanları 180 derece önceden ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ardından karnıyarığı sarımsaklı yoğurt ile buluşturun.

Ve afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.