Gurvita’nın fırında tarifler serisinde bu hafta kuru domatesli karnıyarığı kolajen deposu ilikli kemik suyu ile birleştiriyoruz.
4 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy yemeklik doğranmış soğan
3-4 diş ezilmiş sarımsak
250 gram kıyma
3 adet orta boy küp küp doğranmış domates
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Karabiber
1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 yemek kaşığı salça
4-5 adet sivri biber
5-6 adet kuru domates
Patlıcanların saplarını kısaltarak kabuklarını alacalı soyun. Ardından patlıcanlara boydan boya çizikler atarak 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Sonrasında yıkayıp kurulayın ve geniş bir tavada 1 bardak sıvı yağda, yumuşayıp rengi dönene kadar kızartın. Akabinde; kızarmış patlıcanları yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
Tavadaki fazla yağı süzdükten sonra kalan iki kaşık zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Ardından kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sonrasında domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Ve son aşamada iç harcı ocaktan alıp; ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Kızartılmış patlıcanları bir fırın tepsisine dizin ve ortalarını genişletin.
İç harcı patlıcanların içine doldurun.
Sivri biberleri yağda hafifçe kızartın ve patlıcanların üzerine yerleştirin.
Gurvita İlikli Kemik Suyu ile salçayı karıştırıp tepsiye dökün.
Patlıcanların üzerine kuru domatesleri yerleştirin.
Patlıcanları 180 derece önceden ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ardından karnıyarığı sarımsaklı yoğurt ile buluşturun.
Ve afiyet olsun!