Gurvita’nın kolajenli dondurma tarifleri serisinde bu hafta hurma ve kayısı kullanarak nasıl kolajen zengini bir dondurma yapabileceğinizi anlatacağız.
250 gram çekirdeği çıkarılmış kayısı
2 yemek kaşığı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu
4-5 adet 10 dakika sıcak suda bekletilmiş ve çekirdeği ayıklanmış hurma
Kayısı ve hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
Ardından kayısıları, hurmaları ve ilikli kemik suyunu bir blendera alarak pürüzsüz hale gelene kadar yüksek hızda karıştırın.
Blend ettiğiniz kolajenli (ilikli kemik sulu) karışımı dondurma kaplarınıza eşit olarak paylaştırın. Kapları hava almayacak şekilde kapatın ve dondurucuya alın.
Kolajenli dondurmanızı tüketmeye başlamadan 10 dakika önce dondurucudan çıkarın.
Afiyet olsun!