3 Basit Adımda Kaymaklı Köfte Tarifi
13.06.2023

3 Basit Adımda Kaymaklı Köfte Tarifi

Gurvita’nın ev yapımı köfte tarifleri köşesinde bu hafta ilikli kemik sulu kaymaklı köfte yapımı ile karşınızdayız.

Kaymaklı Köfte İçin Hangi Malzemeler Lazım?

Köfte İçin

  • 500 gram dana az yağlı kıyma

  • 2 yemek kaşığı kaymak

  • 1 küçük boy rendelenmiş kuru soğan

  • 4-5 kaşık galeta unu

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 yumurta sarısı

  • Tuz

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Köfte Sosu İçin

Kaymaklı Köfte Nasıl Yapılır?

Köfteyi yoğurun

Kıymanızı kaymak, rendelenmiş soğan, galeta unu, karabiber, yumurta sarısı ve tuzla birlikte büyük bir kasede güzelce yoğurun. Malzemeler tamamen birbirine karışana kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurmaya gayret edin.

Ardından yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Köfteleri bir tabağa dizerek üzerini örtün ve lezzetlerin iyice birbirine geçmesi için 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

Köfteleri kızartın

Bir tavayı zeytinyağı ile ısıtın ve köfteleri kısık ateşte her tarafı eşit olacak şekilde kızartın. Kızartma işlemi bitince tereyağı ekleyip; köfteleri bir dakika daha pişirin ve başka bir tabağa alın.

Kaymaklı köfte için sos zamanı

Tavada kalan yağın üzerine kaymak ve unu ekleyin. Unu sürekli karıştırarak kavurun. Ardından tavanın altını kısarak azar azar kemik suyunu ve 150 ml ılık suyu ekleyin. Sosunuzun pütürleşmemesi için sürekli karıştırmayı unutmayın.

Son olarak sosunuzu tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosunuzun kıvamı çok koyu olursa ekstra su ilave ederek dilediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

Ve kaymaklı köfteniz hazır! Köftenizi artık sos ile birleştirebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.