Gurvita’nın ev yapımı köfte tarifleri köşesinde bu hafta ilikli kemik sulu kaymaklı köfte yapımı ile karşınızdayız.
500 gram dana az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı kaymak
1 küçük boy rendelenmiş kuru soğan
4-5 kaşık galeta unu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yumurta sarısı
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kaymak
250 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu
150 ml ılık su
Tuz ve karabiber
Kıymanızı kaymak, rendelenmiş soğan, galeta unu, karabiber, yumurta sarısı ve tuzla birlikte büyük bir kasede güzelce yoğurun. Malzemeler tamamen birbirine karışana kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurmaya gayret edin.
Ardından yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Köfteleri bir tabağa dizerek üzerini örtün ve lezzetlerin iyice birbirine geçmesi için 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
Bir tavayı zeytinyağı ile ısıtın ve köfteleri kısık ateşte her tarafı eşit olacak şekilde kızartın. Kızartma işlemi bitince tereyağı ekleyip; köfteleri bir dakika daha pişirin ve başka bir tabağa alın.
Tavada kalan yağın üzerine kaymak ve unu ekleyin. Unu sürekli karıştırarak kavurun. Ardından tavanın altını kısarak azar azar kemik suyunu ve 150 ml ılık suyu ekleyin. Sosunuzun pütürleşmemesi için sürekli karıştırmayı unutmayın.
Son olarak sosunuzu tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosunuzun kıvamı çok koyu olursa ekstra su ilave ederek dilediğiniz kıvama getirebilirsiniz.
Ve kaymaklı köfteniz hazır! Köftenizi artık sos ile birleştirebilirsiniz.