4 Pratik Adımda Kayseri Yağlaması Tarifi
13.06.2023

4 Pratik Adımda Kayseri Yağlaması Tarifi

Gurvita’nın yöresel tarifler serisinde bu hafta Kayseri mutfağına konuk oluyoruz. Bu rehberimizde organik alıç sirkeli Kayseri Yağlaması tarifimizi paylaşacağız.

Kayseri Yağlaması Yapmak İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

Yufkalar İçin

  • 1 su bardağı tam yulaf unu

  • 2 su bardağı un

  • Tuz

  • Aldığı kadar süt

Kıyması İçin

  • 250 gram kıyma

  • 2 adet ince doğranmış soğan

  • 2 adet küp doğranmış domates

  • 2 adet ince doğranmış yeşil biber

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı Gurvita Organik Alıç Sirkesi

  • Karabiber, tuz, kırmızı pul biber, toz kırmızı biber

Üzeri İçin

  • Süzme yoğurt

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?

Yufkaları Açın

Bir kasede un ve tuzu karıştırarak üzerine yavaş yavaş süt ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Ardından hamuru yarım saat dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan ufak parçalar ayırın ve her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra; açtığınız yufkaları önceden ısıtılmış kuru bir tavada arkalı önlü pişirin. Pişen yufkaları kurumaması için uygun bir kaba veya kağıt poşete alıp bekletebilirsiniz.

Kıymalı Harcı Hazırlayın

Kıymayı bir tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Ardından ince doğranmış soğanları, domates ve biber salçasını ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.

Son olarak küp doğranmış domates ve biberi, çok az suyla birlikte tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Pişirme işlemi sonunda ise sirkeyi ekleyip karıştırın.

Kayseri Yağlaması İçin Son Adım

Uygun bir tabağa bir kat yufka serin ve üzerine bir miktar kıymalı harç yayın. Bu işlemi kıymanız bitene kadar tekrarlayın.

Ardından; hazırladığınız yağlamayı 4 veya 6 parçaya bölün ve ortasına bolca süzme yoğurt dökün.

Afiyet olsun!

Kayseri Yağlaması Mayalı Mı Olur Mayasız Mı? h3

Kayseri yağlaması tarifi yufka hamuru üzerine kurulu olduğu için genelde mayasız yapılır.

Kayseri Yağlaması Hamuru Bekletilir mi? h3

Evet; Kayseri yağlaması yapılırken hamuru genelde yarım saat bekletilir.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.