Gurvita’nın çorba tarifleri serisinde bu hafta yaklaşık yarım saatte hazırlayabileceğiniz 4-6 kişilik kestaneli Brandy çorbası tarifimizle karşınızdayız.
1 kg kestane
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
500 ml Gurvita Tavuk Suyu
50 ml brandy (Opsiyonel)
150 g krema
Tuz ve karabiber
Frenk soğanı
Üzerine çapraz çizikler atarak kestaneleri haşlayın. Haşlama işleminden sonra kestaneleri kabuklarından arındırın.
Ardından kuru soğanı küçük küçük doğrayarak bir yemek kaşığı tereyağıyla birlikte karamelize olana kadar pişirin.
Kestanelerden 4-6 tanesini bütün olarak bir kenara ayırın.
Kalan haşlanmış kestaneleri ise karamelize soğan ve brandy ile birlikte blender’da pürüzsüz olana kadar çekin. İçine sıcak Gurvita Tavuk Suyunu ekleyin ve iyice karıştırın.
Ardından kestane püresini bir tencereye alarak krema ilave edin ve karıştırın. Gerekmesi durumunda sıcak su veya ekstra tavuk suyu ekleyerek dilediğiniz kıvama getirin. Son olarak çorbanızı tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Son aşamada ise ayırdığınız 4-6 adet kestaneyi ve ince doğranmış frenk soğanını çorbanın üzerine ekleyerek süsleyin.