Saray Mutfağı Usulü Kırmızı Meyveli Kuzu İncik Mutancana Tarifi
13.06.2023

Saray Mutfağı Usulü Kırmızı Meyveli Kuzu İncik Mutancana Tarifi

Gurvita’nın Osmanlı Saray Mutfağı tarifleri serisinde bu hafta Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemeklerden biri olan kırmızı meyveli kuzu incik ile karşınızdayız.

Kırmızı Meyveli Kuzu İncik Mutancana Yapmak İçin Malzeme Listesi

  • 1 kuzu budu

  • 320 ml Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu

  • 1/2 kg kırmızı erik

  • 150 gram kuru erik

  • 50 gram kuru yaban mersini

  • 3-4 adet taze veya kuru incir

  • 10-15 adet siyah üzüm

  • 1 adet ayıklanmış nar

  • 2-3 dal taze biberiye

  • 20-30 adet arpacık soğanı

  • 1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz ve karabiber

Kırmızı Meyveli Kuzu İncik Mutancana Nasıl Yapılır?

Kuzu Budunu Önce Haşlayın Sonra Kızartın

Kuzu budunu az miktarda Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu kullanarak hafifçe haşlayın. Ardından büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın ve kuzu budunun her iki tarafını da kızartın.

Fırınlama Zamanı

Kuzu budunu kızarttıktan sonra bir fırın kabına alın. Ardından ayıklanmış arpacık soğanlarını aynı tavada hafifçe kavurun ve kuzu etinin üzerine yarısını ekleyin. Sonrasında; kırmızı erik, kuru erik, nar, yaban mersini, incir, üzüm, arpacık soğanları ve biberiyeyi etin çevresine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın ve eti 50-60 dakika boyunca pişirin. Pişirme sürecinin son 10-15 dakikasında kalan meyve, soğan ve biberiyeyi ekleyin.

Son olarak; pişen kuzu budunu ve yanında pişen meyveleri bir servis tabağına alın.

Ve afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.