Gurvita’nın Osmanlı Saray Mutfağı tarifleri serisinde bu hafta Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemeklerden biri olan kırmızı meyveli kuzu incik ile karşınızdayız.
1 kuzu budu
1/2 kg kırmızı erik
150 gram kuru erik
50 gram kuru yaban mersini
3-4 adet taze veya kuru incir
10-15 adet siyah üzüm
1 adet ayıklanmış nar
2-3 dal taze biberiye
20-30 adet arpacık soğanı
1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Kuzu budunu az miktarda Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu kullanarak hafifçe haşlayın. Ardından büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın ve kuzu budunun her iki tarafını da kızartın.
Kuzu budunu kızarttıktan sonra bir fırın kabına alın. Ardından ayıklanmış arpacık soğanlarını aynı tavada hafifçe kavurun ve kuzu etinin üzerine yarısını ekleyin. Sonrasında; kırmızı erik, kuru erik, nar, yaban mersini, incir, üzüm, arpacık soğanları ve biberiyeyi etin çevresine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve eti 50-60 dakika boyunca pişirin. Pişirme sürecinin son 10-15 dakikasında kalan meyve, soğan ve biberiyeyi ekleyin.
Son olarak; pişen kuzu budunu ve yanında pişen meyveleri bir servis tabağına alın.
Ve afiyet olsun!