Gurvita’nın kolajen ve protein zengini çorba tarifleri serisinde bu hafta kişnişli havuç çorbası tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.
3-4 adet havuç
1 adet pırasa (sadece beyaz bölümü kullanılacak)
1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kişniş
0.5 litre su
320 ml Gurvita Sebzeli Tavuk Suyu
Taze kişniş yaprakları ve kişniş tohumu
Birkaç damla zeytinyağı
Pırasaların beyaz kısımlarını yıkayıp ufak doğrayın. Bu işlem çorbanın rengini korumasını sağlayacaktır. Ardından havuçları yıkayın, soyun ve doğrayın.
Bir tencerede zeytinyağı ısıtın ve doğranmış pırasaları 3-4 dakika kadar orta ateşte kavurun.
Kavrulmuş pırasaların üzerine havuçları, suyu ve Gurvita Sebzeli Tavuk Suyunu ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Havuçlar piştikten sonra çorba soğutulmadan direkt olarak blenderdan geçirin veya el blenderı ile tencere içinde püre haline getirin.
Tuz, karabiber, pul biber ve toz kişniş ekleyip karıştırın. Çorbayı tekrar ısıtın.
Çorbayı kaseye alın. Üzerine ince dilimlenmiş haşlanmış havuç, birkaç damla zeytinyağı ve taze veya tohum kişniş serperek servis yapın.
Afiyet olsun!