4 Kolay Adımda Kişnişli Havuç Çorbası
09.05.2023

4 Kolay Adımda Kişnişli Havuç Çorbası

4 Kolay Adımda Kişnişli Havuç Çorbası

Gurvita’nın kolajen ve protein zengini çorba tarifleri serisinde bu hafta kişnişli havuç çorbası tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Kişnişli Havuç Çorbası İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

  • 3-4 adet havuç

  • 1 adet pırasa (sadece beyaz bölümü kullanılacak)

  • 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı toz kişniş

  • 0.5 litre su

  • 320 ml Gurvita Sebzeli Tavuk Suyu

Üzeri için:

  • Taze kişniş yaprakları ve kişniş tohumu

  • Birkaç damla zeytinyağı

Kişnişli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

 

Pırasaları ve Havuçları Hazırlayın

Pırasaların beyaz kısımlarını yıkayıp ufak doğrayın. Bu işlem çorbanın rengini korumasını sağlayacaktır. Ardından havuçları yıkayın, soyun ve doğrayın.

 

Pırasaları Kavurun

Bir tencerede zeytinyağı ısıtın ve doğranmış pırasaları 3-4 dakika kadar orta ateşte kavurun.

 

Havuçları ve Sıvıları Ekleyin

Kavrulmuş pırasaların üzerine havuçları, suyu ve Gurvita Sebzeli Tavuk Suyunu ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

 

Çorbayı Püre Haline Getirin

Havuçlar piştikten sonra çorba soğutulmadan direkt olarak blenderdan geçirin veya el blenderı ile tencere içinde püre haline getirin.

 

Baharatları Ekleyin

Tuz, karabiber, pul biber ve toz kişniş ekleyip karıştırın. Çorbayı tekrar ısıtın.

 

Son Dokunuşlar ve Servis

Çorbayı kaseye alın. Üzerine ince dilimlenmiş haşlanmış havuç, birkaç damla zeytinyağı ve taze veya tohum kişniş serperek servis yapın.

 

Afiyet olsun!

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.