Gurvita’nın protein ve kolajen zengini dolma tarifleri serisinde bu hafta kıymalı dolma biberi ilikli kemik suyu ile buluşturuyoruz.
200 gr kuzu kıyma
15 adet dolmalık biber
1 su bardağı basmati pirinç
1 adet ince doğranmış büyük kuru soğan
1 adet orta boy küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-4 diş ezilmiş sarımsak
10-15 dal ince kıyılmış maydanoz
Yarım limonun suyu
Kuru nane, toz biber
Yarım çay bardağı karabiber
1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 yemek kaşığı tam yulaf unu
Tuz
Kuzu kıymayı büyük bir karıştırma kabına alın. Üzerine doğranmış kuru soğan, yıkanıp süzülmüş pirinç, biber salçası, küp doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları (kuru nane, toz biber, karabiber, tuz) ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
İkinci aşamada dolmalık biberlerin üst kısmını kesin ve içlerini temizledikten sonra iç harcı biberlere doldurun. Dolmaların ağızlarını ise kuru domates parçalarıyla kapatın ve doldurulmuş biberleri fırın tepsinize dizin.
Biber salçasını yarım su bardağı suda çözün ve içine yulaf ununu ekleyip çırpın. Daha sonra bu sosu dolmaların üzerine dökün. Son olarak üzerine 1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu ekleyin.
Ardından; dolmaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika boyunca yumuşayana ve üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
Fırınlanmış kıymalı dolma biberiniz artık hazır! Yanına yoğurt veya cacıkla birlikte tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!